avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate regimul silvic
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

regimul silvic

poate cineva sa-mi raspunda corect-cat este pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior2009?
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 17:05, 31 Ianuarie 2010
Buna ziua !
In anul 2009 Romsilva a valorificat aprox. 9,5 milioane de metri cubi masă lemnoasă, cu un preţ mediu de 94 lei/mc. Acest preţ este însă un preţ mediu, în condiţiile în care preţul lemnului pe picior este puţin peste jumătate din preţul lemnului pe sortimente.
Cu stima !
andreeacp a scris:
poate cineva sa-mi raspunda corect-cat este pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior 2009?

Buna ziua,

Pretul este in functie foarte multi parametrii locali (particulari): regiunea (judetul), amplasarea lotului, acces la drumuri, accesul utilajelor, volumul masei, felul arborilor, varsta, sanatatea lotului, calitatea lemnului, cererea si ofetra locala si nationala.
Pretul poate varia intre 10 si 150 lei/mc
Preţurile buşteanului de răşinoase în România (peste 72 euro/mc) sunt mult mai mari faţă de ţările nordice (55-62 euro/mc), ţări în care au apărut şi doborâturi de vânt semnificative (12 milioane mc în Finlanda).
Aceeaşi situaţie o întâlnim şi pe piaţa fagului (unde concurenţa vine din partea Bosniei-Herţegovina, Slovaciei, Sloveniei, Poloniei) sau a stejarului (concurenţa din Ucraina, Moldova).

• masa lemnoasă pe picior (MLP) se vinde la licitaţie, iar preţul de vânzare este cel oferit de agentul economic câştigător, deci nu este stabilit de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva;

• preţul de pornire la licitaţiile de masă lemnoasă se stabileşte cu avizul Ministerului Finanţelor Publice. Toate majorările preţului de pornire avizate până în prezent au fost sub indicele preţurilor de consum. ,Se ţine seama şi de influenţa unor noi acte normative (Legea nr. 333/2004 privind Fondul de mediu şi HG nr. 85/2004 privind Regulamentul de vânzare a masei lemnoase);

• toate revizuirile preţului de pornire la licitaţiile de masă lemnoasă au fost mult sub preţul de vânzare rezultat la licitaţii, deci preţul de pornire nu are nici o legătură cu preţul de vânzare (preţul pieţei).

Vezi si:
Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 238 din 27.03.2008.
Art. 123. - Pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa pe picior se stabileste anual, prin ordin al conducatorului autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura.

Cautati deci informatii pe site-ul RNP - Romsilva.

Cu stima,
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
legalmgm, utilizator
multumesc,dl.Zaharia cu stima ri respect
multumesc,dl.Eugen sanatate si numai bucurii alaturi de nepot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere licitatie MARIUS RAICU MARIUS RAICU Societatea pe care o conduc a depus documentatia privind preselectia la licitatia masa lemnoasa pe picior organizata in data de 16.12.2010, iar preselectia in ... (vezi toată discuția)
Aplicare og.6/2013 camicami camicami Buna tuturor, referitor la impozitul de 0,5% pentru veniturile obtinute din exploatarea forestiera in baza autorizatiei de exploatare,spuneti-mi,va rog,cine ... (vezi toată discuția)
Autosesizare filipf16 filipf16 poate politia s-a s-e autosesizeze in a controla modul in care se face exploatarea masei lemnoase pe o propietate privata (padure privata) rog referinte legale ... (vezi toată discuția)