avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Admisibilitate plangere Camera Preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Admisibilitate plangere Camera Preliminara

Admisibilitate plangere Camera Preliminara

Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal deschis de trei ani, inca in faza de cercetare penala. Cercetarea penala este doar pentru o singura infractiune, in vreme ce, pentru o a doua infractiune, a fost inchis dosarul.

I-am solicitat procurorului de cazre deschiderea cercetarii penale, pentru o infractiune clasata anterior. A fost respinsa cererea.

Procurorul ierarhic superior a mentinut decizia procururiolui de caz, printr-o motivare, din punctul meu de vedere, nefondata: “Cât priveşte celelalte solicitări, de extindere a urmăririi penale şi readministrare de probe, apreciem că ele constituie chestiuni ce ţin de aprecierea exclusivă a procurorului de caz, care, în opinia noastră, nu poate fi supusă cenzurii procurorului ierarhic superior.”

Mentionez ca anterior, a fost clasarea confirmata si de Camera Preliminara, insa din punctul meu de vedere au aparut aspecte noi, respectiv nu au fost luat in considerare probe existente.

Urmare a situatiei, as avea urmatoarele intrebari:
1. Este asadar admisibila o plangere la Camera Preliminara impotriva ordonantelor parchetului, care au refuzat redeschiderea cercetarii penala pentru o infractiune clasata anterior?
2. De asemenea, este admisibila o plangere la Camera Preliminara impotriva ordonantelor parchetului care resping cererile mele de extindere a urmarii penal pentru infractiuni concurente?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2023
Ciobanu Neculai, utilizator

Alte discuții în legătură

Camera preliminara art 355 cpp neculaighionea neculaighionea cand un procuror de la o instanta superioara(tribunal) emite ordonanta prin care claseazacauza si trimite la un parchet inferior(competent, jud) pentru ... (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces penal rrocambole rrocambole Am citit in presa despre redeschiderea dosarului mineriadelor. In ce conditii se poate redeschide un dosar penal si in baza carui articol de lege? (vezi toată discuția)