In proces de divort, sotul reclamant solicita stabilirea domiciliului minorului la acesta, iar sotul parat solicita respingerea cererii de divort ca neintemeiata, fara a formula cereri accesorii, inclusiv stabilirea domiciliului minorului (pe motivul logic ca nu poate cere ceva ulterior divortului atata timp cat nu este de acord cu divortul). In hotararea de divort, instanta desface casatoria si stabileste domiciliul minorului la sotul reclamant, contrar vointei minorului, pe motiv ca sotul parat nu a solicitat stabilirea domiciliului. Acest motiv logic poate fi invocat in apel? Pot in apel solicita si domiciliul, daca nu am facut-o la fond? Multumesc.
Strategia dvs a fost greșită asa se întâmplă când nu se discuta în prealabil cu un avocat.Aceasta poziție de a nu fi de acord cu divorțul nu are nici un succes atunci când unul din soți e hotărât sa divorțeze.A fost audiat probabil un martor,a precizat ca exista neînțelegeri,certuri,motive de divorț și acțiunea a fost admisa.Sanse de a fi schimbata soluția în apel par mici, ca sa nu spun infime,oricum nu puteți solicita în apel ceva ce nu ați cerut la fond prin reconventionala.Sa va impacati cu soția dacă reusiti sa o convingeți e o varianta ,dacă nu solicitați ulterior un drept de vizita printr o acțiune separata.Logica dvs (care poate sa va para de bun simt) nu are legatura cu logica juridica, ,cu procedura civila ,aveați variante la fond dar asta e..
Multumesc pentru raspuns. De acord cu "Strategia dvs a fost greșită asa se întâmplă când nu se discuta în prealabil cu un avocat". Totusi, e ilogic sa cer domiciliul (la fond) atata timp cand solicit respingerea divortului. Sotii au domiciliu comun. Motivatia instantei pentru hotararea de domiciliu (contrar dorintei minorului) nu a fost ca i-ar fi mai bine cu sotia reclamanta, ci ca eu nu am cerut domiciliul. Asta a inclinat balanta. Inteleg ca nu pot cere in apel ce nu am cerut la fond (desi eu sunt paratul), dar asta nu inseamna ca nu pot ataca decizia de domiciliu. Se subintelege din tot probatoriul ca eu doresc ca copilul sa locuiasca la mine, doar ca nu am exprimat cererea.