Din 2005 si pana in prezent am platit impozitul pe cladiri facand din trei in trei ani reevaluarea cladirii,respectiv am adaugat procentul de inflatie.Acest lucru l-am facut cu reprezentantul primariei.Asa sa cerut la Focsani la primarie.Anul acesta am facut acelasi lucru,dar mi sa spus ca valoarea declarata trebuie sa fie aceiasi din contabilitate.Problema e ca am o contabila care nu sa inregistrat in contabilitate pina acum cu sumele declarate de mine la primarie,cu toate ca a pus la dosar declaratiile.Cand ni sa cerut in acest an si balanta,noi am modificat valoarea in balanta conform declaratiei de impunere,dar un inspector de la primarie mi-a facut impunere de 8 la suta pentru ultimii trei ani.Atata timp cat eu am crescut corect valoarea constructiei an de an,numai pentru ca in balanta a ramas valoarea veche (mai mica bineinteles)e normal sa-mi mareasca inpunerea si sa ma ruineze.In acest moment am adus bani de acasa sa platesc datorile catre stat pentru 2009.Fac mentiunea ca nu am si nu am avut vreodata datorii restante la bugetul de stat.E normal sa fiu tratat astfel? Sunt un contribuabil cinstit al acestei tari si totusi aceasta situatie m-a dus la un pas de infarct.Va rog spuneti-mi ca nu sunt vinovat.Va multumesc.
Buna seara,
Raspunsurile dvs pertinente ma fac sa cer si eu un sfat in aceasta privinta.
Societatea mea a primit o decizie de impunere foarte mare pe considerentul ca nu am facut reevaluarea pe ultimii tre ani a cladirii care face obiectul deciziei...numai ca, si aici va rog sa ma lamuriti, cladirea in speta nu este proprietatea mea, sunt doar locatar pe o proprietatea care apartine statului.
In aceasta situatie eu aveam obligatia sa fac aceasta reevaluare ?... si daca institutia respectiva nu a facut-o, sunt eu obligat sa platesc acea cota de impozitare de 10 ori mai mare?
va multumesc !
Reevaluare
aada73
Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ?
Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau ... (vezi toată discuția)
Reevaluare constructii
keith
In anul 2010 am facut reevaluare constrructii, am depus la directia impozite si taxe reevaluarea in baza careia s-a emis decizia de impunere in baza careia s-a ... (vezi toată discuția)