avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara, Pentru a lua o persoana in spatiu, este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara, Pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ...

Buna seara,
Pentru a lua o persoana in spatiu, este necesar ca ambii proprietari ai apartamentului sa fie de acord si sa se prezinte pentru semnatura la Politie? Altfel, daca semneaza doar unul din proprietari, actul de luare in spatiu este nul? Daca se poate o opinie sau si un art de lege, multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 08:39, 29 Noiembrie 2023
Dacă există mai mulți coproprietari, este suficient acordul unuia dintre ei.

Este obligatoriu acordul ambilor doar în situația în care imobilul a fost notificat în cartea funciară ca locuință familială. Astfel, dacă s-a efectuat notarea în cartea funciară, soțul care nu și-a dat consimțământul scris pentru actele juridice de dispoziție sau de administrare și care afectează folosința bunului va putea solicita anularea actelor respective, încheiate de celălalt soț cu un terț.
Este ok daca va prezentati doar unul dintre proprietari.
Imobilul este trecut in CF ca fiind locuinta familiala, in cazul acesta inteleg ca e necesar acordul amandurora, altfel actual nu ar fi in legalitate?
Pe cererea de emitere a actului de identitate, proprietarul , cand isi da acordul, trebuie sa scrie, in mod obligatoriu, daca locuinta este sau nu inscrisa in cartea funciara ca locuinta familiei. In aceasta situatie, lucratorul de evidenta va solicita si prezenta celuilalt sot.
Daca unul dintre soti se prezinta si da declaratii false, da, actul de identitate se poate anula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere coproprietate ContSters277797 ContSters277797 Am un proces de partaj in derulare. Imobilul care face obiectul partajului este locuit de fostul sot, eu locuind momentan in alt spatiu. Imobilul este bun ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de la un proprietar Diore Diore Buna ziua, In cazul in care exista 2 proprietari pe acelasi imobil, este necesar acordul ambilor pentru luarea in spatiu a unei persoane? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzare apartament - este obligatorie prezenta ambilor soti la semnarea actului? j_smiht j_smiht La semnarea actului de vanzare-cumparare a unui apartament trebuie sa fie prezenta si sotia (sotiile) vanzatorului (vanzatorilor)? (vezi toată discuția)