avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martori succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martori succesiune

La notariat, pentru o succesiune, cei doi martori pot sa fie sot si sotie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionescu.mimi , utilizator 11:27, 31 Ianuarie 2010
Martorii pot fi soţ şi soţie, însă nu înţeleg utilitatea martorilor în dezbaterea succesiunii la notar....
Trebuie sa fie doua persoane care il cunosc bine pe decedat si care sa confirme ceea ce zic rudele....respectiv daca defunctul a mai fost sau nu casatorit si daca mai are sau nu copii etc.
Da, martorii pot fi sot si sotie.

Cu privire la "utilitatea" ascultarii martorilor in cadrul procedurii succesorale:


L 36/1995
Art. 77. - Calitatea de moştenitor şi numărul acestora se stabilesc prin acte de stare civilă şi cu martori, iar bunurile ce compun masa succesorală se dovedesc prin înscrisuri sau orice alte mijloace de probă admise de lege.

Regulamentul de punere in aplicare a Legii notarilor publici

Art. 79. - În cadrul procedurii succesorale, notarul public va stabili, pe baza declaraţiilor părţilor, a martorilor şi a celorlalte documente prezentate, dacă succesorii au acceptat în termen, în mod expres sau tacit, moştenirea ori, după caz, legatul universal sau cu titlu universal.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori obligatorii oanabaisan oanabaisan la dezbaterea unei mosteniri cu mai multi succesori este obligatorii sa se prezinte si 2 martori?daca da, cine trebuie sa ii aduca, care dintre parti? (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor adita100a adita100a cum se obtine un certificat de mostenitor,ce acte trebuie,si de unde se procura (vezi toată discuția)
Martorii sunt obligatorii la dezbaterea succesiunii? doina_manuela doina_manuela Am si eu o mare nedumerire: In cadrul dezbaterii succesiunii este [b]obligatorie[/b] prezentarea a 2 martori? Am cautat pe net si unii spun ca este ... (vezi toată discuția)