avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Cine ma poate lamuri?
O persoana nascuta in anul 1950, 18 mai, angajata in anul 1970 si care a lucrat 2 ani in grupa a 2 a se poate pensiona in luna februarie 2010?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:50, 2 Februarie 2010
Cele de mai sus sunt valabile si pentru pensionarea anticipata? Vad ca scrieti pensie anticipata partiala.....

Va multumim foarte mult pentru indrumare
say
Pentru pensionare anticipata (fara penalizare) are nevoie de minim 45 de ani de cotizare la CAS.
Sa inteleg ca se poate pensiona anticipat (cu penalizare) cu data de 18.05.2009, adica indeplineste conditiile nu?
Daca datele precizate de dvs. sunt reale se poate pensiona asa cum am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am o cunostinta,barbat nascut la 14.05.1953 angajat din septembrie 1970 imi spuneti va rog daca poate intra in pensie anticipata ,din ce data si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lilly11a lilly11a Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare nefavorabila catalinsmadici catalinsmadici Buna ziua , tatal meu a depus actele de pensionare la varsata de 59 de ani si 6 luni iar deciza este nevaforabila .motivarea este urmatoarea :''grupa a 2 a de ... (vezi toată discuția)