Buna ziua, vin catre dumneavoastra cu cateva nelamuri asupra unui caz de pensie alimentara.
Am 21 de ani, student dar tot odata si angajat cu acte si carte de munca de tip PART TIME de aproximativ un an de zile.
Tatal meu (cel care plateste pensia forta de mine in instanta) a aflat ca lucrez si mi-a spus ca ma da in judecat pentru inselaciune pentru ca eu lucrez si el imi trimite pensie alimentara.
Nelamurile mele sunt:
1. Eu pot pati ceva din punct de vedere legal? Pot fi dispus sa ii inapoi banii pe un an de zile pe care i-a trimis el?
2. Ce pot face in caz ca sunt dat in judecata?
3. Care ar putea fi cazurile in cazul de fata, pentru ambele parti?
Veniturile mamei dvs. nu au nici o legatura cu cauza dumneavoastra. Sunteti major. Daca nu urmati cursuri de zi pierdeti procesul.(forma de invatamant pe care o urmati trebuie sa fie acreditata - aviz pentru forme de invatamant care nu sunt acreditate)
Urmez studiile unui învățământ postliceal care este de tip zilnic și în fiecare an la început de an i-am trimis adeverință avizată de la școală pentru a dovedi faptul ca eu îmi continui studiile.
Daca da castigati procesul . In caz contrar il veti pierde. Recuperarea sumelor platite de tatal dumneavoastra este la latitudinea dansului.
Daca tatal dumneavoastra cere executarea o sa aveti poprire pe veniturile din salariu castigat. Va recomand sa cautati sa va intelegeti cu tatal dumneavoastra.
Prin lipsa de conflicte aveti mai mult de castigat. Consultati si oameni care sunt din domeniul biserici - indiferent de culta religioasa si o sa constatati ca acestia va vor indemna spre impacare - personal refuz sa cred ca tatal dvs. nu doreste sa va sprijine.
Dupa ce veti trece de varsta de 26 de ani in mod sigur o sa regretati ca nu ati cautat sa indentificati o cale de intelegere