avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara copil lucrand part time
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara copil lucrand part time

Buna ziua, vin catre dumneavoastra cu cateva nelamuri asupra unui caz de pensie alimentara.
Am 21 de ani, student dar tot odata si angajat cu acte si carte de munca de tip PART TIME de aproximativ un an de zile.
Tatal meu (cel care plateste pensia forta de mine in instanta) a aflat ca lucrez si mi-a spus ca ma da in judecat pentru inselaciune pentru ca eu lucrez si el imi trimite pensie alimentara.
Nelamurile mele sunt:
1. Eu pot pati ceva din punct de vedere legal? Pot fi dispus sa ii inapoi banii pe un an de zile pe care i-a trimis el?
2. Ce pot face in caz ca sunt dat in judecata?
3. Care ar putea fi cazurile in cazul de fata, pentru ambele parti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu are relevanta forma de invatamant aleasa.

In ceea ce priveste venitul realizat de dumneavoastra, suma este derizorie, iar legea prevede sa fiti in stare de nevoie .

Asadar, in opinia mea, starea de nevoie subzista, iar pensia de intretinere este datorata, daca exista o hotarare judecatoreasca ,in acest sens.

Instanta de judecata va analiza, predictii in cee ce priveste solutia instantei de judecata nu pot fi facute.

Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia pentru major se acorda daca esti in continuarea studiilor si daca exista starea de nevoie.

Nu zice nimeni sa nu lucrezi, part time sau ocazional (de ex acum in sezonul de iarna la munte sau vara la mare). Chiar daca ai venituri constante, dar ele nu iti permit un trai decent parintele va fi obligat sa te sustina.

Institutul national de statistica comunica anual datele referitoare la cosul mediu de consum, prin urmare avem un criteriu obiectiv de estimare a cheltuielilor unei gospodarii. familii. cum vrei sa o iei. de exemplu pt 2 adulti si 2 copii cosul estimat la septembrie 2023 este de 9.976 lei.

Mai multe detalii aici [ link extern ]

Prin urmare, nu inapoiezi niciun ban, daramite dublu sau alte bazaconii. Daca vrea sa mearga in instanta sa vedem pe ce temei si cu ce argumente.

Este adevarat ca daca se ajunge in instanta va trebui sa te aperi aratand veniturile obtinute si nivelul mediu al cheltuielilor lunare, aici incluzand mancare, produse cosmetice si de igiena personala, haine, transport, telefon, abonament telefonie, internet, haine si incaltaminte, carti si rechizite, un minim de cultura/socializare, poate si medicamente/suplimente nutritionale (astea rapid la primul gand). Categoric de bun simt costurile depasesc veniturile tale.

Daca stai cu mama, obligatia acesteia este asigurata din partea dansei in natura prin plata intretinere, lumina, caldura, apa, acoperis deasupra capului.

Mergi inainte pe drumul tau, fa-ti viitorul pe care ti l doresti si lasa l pe tatal tau sa faca ce doreste ca de obtinut slabe sanse sa obtina vreo restituire.
Ultima modificare: Luni, 18 Decembrie 2023
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters343338 ContSters343338 Platesc pensie alimentara copilului meu incadrat intr-o forma de invatamant superioar si am aflat ca pe o perioada de un an si jumatate - mai exact din luna ... (vezi toată discuția)
Tată plecat in germania Iuliamarza Iuliamarza Bună ziua, aș avea nevoie de niște lămuriri. Am 20 de ani, părinții mei sunt divorțați, iar tatăl meu este plecat în Germania. Până la vârsta de ... (vezi toată discuția)