Bună seara ! O societate de asigurări refuză plata daunelor produse printr-un furt din locuință, in baza poliței de asigurare, motivând că furtul nu a fost comis prin efracție...! Dosarul poliției a fost trecut în categoria AN. E vorba de două persoane în vârstă care au fost deposedate de o sumă mare de bani, autorii profitând de neatenția specifică vârstei, într-adevăr, nu prin efracție ! Se mai invocă că aceștia n-ar fi dovedit proveniența sumei, deși acest lucru putea fi demonstrat !
Întrebarea : Ce soluții de rezolvare a problemei sunt ? Mulțumesc tuturor specialiștilor care îmi vor acorda atenție câteva minute !
pop_m
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Indiferent ca sunt bani albi sau negri.
Din ce inteleg, proprietarii au permis accesul in casa a presupusilor hoti, si prin asta au iesit din aria riscurilor acoperite de orice polita normala.
Banii negrii nu se presupune că sunt câștigați prin evaziune fiscală, sau spălare de bani, ci sunt acei bani care nu pot fi asigurați de nici o societate de asigurare, pentru că sunt nedeclarați și neînregistrați într-o bază de date. Banii nedeclarați și neînregistrați nu-i asigură nici un asigurator pentru că este aproape imposibil pentru păgubit să dovedească că ia avut în dulap.
Rolul asiguratorului este în primul rând să educe clientul cum să-și protejeze bunurile, și prin măsuri de protecție să evite pagubele de orice fel.
Un asigurator îți va propune să depui banii la bancă ca fie în siguranță.
Acasă cine vrea să-i tină are nevoie de un seif special ținut încuiat, și eventual o cameră de filmat în direcția seifului.
De acum , sunt lămurit cu soluția , adică no chance ! Societatea de asigurări , deșteaptă de felul ei, a profitat de neștiința bătrânilor, a stabilit riscuri minime și cu o posibilitate relativ mică de producere ( de exemplu deteriorarea instalației sanitare-care evident, lipsește ) , definițiile sunt ermetice...! Banii se prezumă a fi câștigați cinstit , de altfel, se poate dovedi acest lucru , iar furtul este tot furt, cel prin efracție este varianta calificată ! Cine a furat a distras atenția păgubașilor , și , în acest context efracția nu-și mai avea rostul ! Mulțumesc tuturor pentru opiniile valoroase ! Cert e că banii nu se țin în casă, că trebuie să trăiască și băncile !!!
gabrici
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde cum e facuta polita si ce e asigurat. Dar in general, nu cred ca se asigura banii din locuinta. Chiar si bunurile, ca sa fie valabila polita, ar trebui sa fie poza de la fiecare bun care sa fie dovada ca l-ati avut. Deci sa faceti dovada cu banii, e si mai greu. Dar sa presupunem ca ati face dovada ca banii erau in casa si au fost furati, asigura polita banii din casa in mod explicit sau EXCLUDE in mod explicit? Daca nici, nici, atunci e la latitudinea judecatorului daca se ajunge acolo.