Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu nu sunt jurist , dar nu vad de ce banca ar fi responsabila de eventualul dvs. prejudiciu , ca nu ea vi l-a creat , ea doar a acceptat sa va dea cu imprumut o suma de bani . Daca dvs. ii “ bagati degetul in ochi “ aducandu-i la cunostinta ca bunul cu care veti garanta imprumutul are probleme , cred ca ceea ce ati putea obtine nu ar fi decat ca va va refuza creditul . La fel ar putea fi si la Fondul de garantare . Am fost oarecum intr-o situatie similara , cu cativa ani ( vreo 3 - 4 ) in urma , avand de vanzare apartamentul altcuiva , cu procura . La fel , cumparatorul meu a solicitat unei banci credit , dar nu prin Prima casa , nici Noua casa , ci ipotecar . Iar EU , vanzator , a trebuit sa contactez un topograf autorizat care mi-a actualizat releveul ( 180 lei ) , si la o firma de arhitectura care mi-a emis un document ce arata ca peretele demolat nu era de rezistenta , iar demolarea lui nu a afectat constructia ( 400 lei ) . Deci , nu e o avere ... In mod normal , vanzatorul ar trebui sa-si puna in ordine documentele , nu dvs. , cumparatorul . PS . Daca i-ati fi atras atentia evaluatorului ca sunt nereguli ( atunci cand a vizionat apartamentul ) , ce credeti ca ati fi obtinut ? banca v-ar fi refuzat cererea de imprumut , si cam atat ...