avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Urmeaza sa achitionez un apartament vechi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Urmeaza sa achitionez un apartament vechi din 1984 ...

Buna ziua,
Urmeaza sa achitionez un apartament vechi din 1984 prin credit ipotecar dar releveul nu corespunde cu realitatea in sensul ca:
- la baie nu apare geamul (desi este din constructia blocului acolo)
- geamul de la dormitor este pe un alt perete decat este de fapt (probabil greseala, nu este modificare adusa de proprietar)
- proprietarul a spart peretele dintre bucatarie si balcon (acolo exista un geam si asa apare e releveu)
Urmeaza sa semnam un antecontract, pot sa adaug faptul ca proprietarul/vanzatorul se obliga ca pana la finalizarea achizitiei sa prezinte ultima varianta a releveului si ceea ce reflecta cu realitatea?
Ce se intampla cand vine evaluatorul bancii si constata diferentele mentionate mai sus? Poate sa mi se refuze aprobarea?
Pe baza raportului evaluatorului se pot face modificari in releveu?
Eu as dori sa primesc un releveu care corespunde realitatii.
Ce se intampla cu avansul achitat in antecontract daca eu ca si cumparator nu pot finaliza achizitia din cauza actelor vanzatorului? Banuiesc ca ar trebui sa se restituie avansul, dar care este procedura?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
Gianina23, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 13:35, 12 Aprilie 2025
Depinde de cerintele bancii . Intr-o situatie similara , eu fiind vanzator , evaluatorul bancii ne-a cerut o actualizare a releveului ( pe care am facut-o cu un topograf autorizat ) si o experiza in constructii , care sa arate ca , ceea ce s-a daramat , nu erau pereti de rezistenta ( pe care am facut-o cu o firma de arhitectura si constructii , condusa de un arhitect , expert judiciar ) . Am rezolvat ambele in vreo 7 - 10 zile .
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
Buna ziua

Releveul ar trebui actualizat pana in momentul in care se face raportul de evaluare.

Evaluatorul nu este in masura sa va refuze sau sa va aprobe cererea de credit. El va trece in raport faptul ca situatia din teren nu este conforma cu releveul prezentat. Banca mai departe va decide daca accepta finantarea. In majoritatea cazurilor bancile vor conditiona aprobarea creditului de refacerea cadastrului.

Vanzatorul trebuie sa ia legatura cu o firma de cadastru si sa faca actualizarea documentatie cadastrale.

In mod uzual, in antecontracte este mentionat faptul ca daca cumparatorul se razgandeste atunci pierde avansul. Daca vanzatorul se razgandeste atunci restituie dublul avansului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Releveu modificat apartament luat prin credit noua casa dst1234 dst1234 Buna seara! Am o nelamurire legata de un credit luat prin programul Noua Casa care mi-a fost aprobat, evaluatorul din partea bancii aproband vanzarea ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse apartament anelia88 anelia88 Buna seara! Am platit un avans pentru un apartament . Cand a venit evaluatorul s-a constatat ca nu corespunde releveul cu situatia din teren. Am contactat un ... (vezi toată discuția)
Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)