avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Releveu modificat apartament luat prin credit Noua Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Releveu modificat apartament luat prin credit Noua Casa

Buna seara! Am o nelamurire legata de un credit luat prin programul Noua Casa care mi-a fost aprobat, evaluatorul din partea bancii aproband vanzarea imobilului.
Problema esta ca fosta proprietara a facut 2 modificari care nu se regasesc in releveul/schita apartamentului.
Spun “problema” pentru ca dupa ce am vorbit cu cineva din domeniu am aflat ca asta nu e in regula, chiar daca mi-a fost aprobat asa din partea bancii (modificarile fiind trecute cu vederea, din ce stiu aceste vanzari sunt de obicei refuzate, cand au fost facute modificari fara aprobare).
In momentul aprobarii, evaluatorul a fost la imobil doar cu agentul imobiliar (fara sa fiu si eu prezent), eu primind in final doar aprobarea din partea evaluatorului.
Mie aceasta decizie a evaluatorului (si implicit a bancii) imi va face mai mult rau decat bine in viitorul apropiat, cand o sa vreau sa vand imobilul.
Primul gand al meu acum este ca as vrea sa actualizez releveul, sa arate exact ca in realitate – dar pentru asta trebuie sa chem pe cineva de la cadastru, sa faca masuratori noi, sa refaca schita etc.
Vreau sa contactez banca si sa le prezint problema, sa imi propuna o solutie, sau sa le cer sa imi acopere cheltuielile pentru actualizarea releveului (pentru ca nu e ceva ieftin de facut, pe langa timpul pierdut).
Daca banca o sa refuze orice fel de cooperare, ma gandesc sa contactez si pe cineva de la Fondul de Garantare si in cel mai rau caz sa fac reclamatie, pe motiv ca aceasta decizie imi aduce un prejudiciu – mai exact atunci cand voi vrea sa vand mai departe apartamentul, e posibil sa mi se refuze vanzarea lui, din cauza releveului care nu corespunde cu realitatea.
Ce parere aveti, imi puteti propune o solutie in acest caz?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
dst1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:12, 10 Aprilie 2024
Presupun , stimate/a @ainival09 , ca mie imi adresati intrebarea . Nu , nu in Bucuresti am actionat ( ci la vreo 600 km distanta ) , dar pur-si-simplu am cautat pe net un topogaf autorizat si o firma de arhitectura , le-am spus ce problema am , si m-au programat cand sa vina la fata locului. Intr-o saptamana aveam toate documentele necesare in mana .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, urmeaza sa achitionez un apartament vechi din 1984 ... Gianina23 Gianina23 Buna ziua, Urmeaza sa achitionez un apartament vechi din 1984 prin credit ipotecar dar releveul nu corespunde cu realitatea in sensul ca: - la baie nu apare ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament Adelina_Mihaela Adelina_Mihaela Buna ziua, am demarat procedurile pentru a cumpara un apartament prin credit ipotecar la Bcr, s-a aprobat dosarul, am depus actele imobilului ce urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Modificari aprtament CristiDragomir1010 CristiDragomir1010 In anul 2015 am achizitionat un apartament prin programul \"Prima Casa\" care prezenta modificari fata de \"Documentatia Topografica\" (2 pereti interiori ... (vezi toată discuția)