avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Sunt cetățean român cu rezidenta ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Sunt cetățean român cu rezidenta fiscală în România ...

Fiscalitate/Juridic
Buna ziua,
Sunt cetățean român cu rezidenta fiscală în România .Recent am obținut rezidenta permanentă intr un stat non UE. Acest statut imi permite să înființez în această țară o firmă ( cu acționariat din diverse țări) unde să fiu și angajat.
Va rog sa mi spuneti ce obligații fiscale sau de alta natura as avea față de statul roman in situația prezentată mai sus.
Va multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
mtr090035, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 06:52, 6 Decembrie 2023
Răspunsul la întrebarea dvs depinde de convențiile bilaterale încheiate de România cu acel stat non UE la care faceți referire, de activitatea desfășurată de firma, de locul unde aceasta se desfășoară și de câteva alte aspecte.
Ca regula generala, se evita dubla impunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se aplica noul sistem fiscal pentru cetateni romani cu domiciliul in afara tarii? lpopa64 lpopa64 Sunt cetatean roman cu domiciliul stabilit in afara tarii(non-UE)din 2001. Am lucrat la o firma multinationala , contractul s-a incheiat acum si trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Aport in natura, autoturism dorua dorua Buna ziua, Doresc sa aduc aport in natura un autoturism care este inmatriculat intr-o tara non-UE. Daca se doreste inmatricularea autoturismului pe Romania ... (vezi toată discuția)
Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)