avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce riscuri implică daca fac mutația cuiva , deoarece ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce riscuri implică daca fac mutația cuiva , deoarece nu are ...

Ce riscuri implică daca fac mutația cuiva , deoarece nu are nici o adresă ?. Dorește doar pentru actul de identitate .

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 08:19, 8 Decembrie 2023
7 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
O persoană trebuie să aibă în actul de identitate adresa unde locuiește efectiv, pentru a putea fi gasită în caz de nevoie, de poliție sau alte instituții.
Dumneavoastră vă puteți expune la următoarele riscuri :
- fals în declarații (declarați că il luați în spațiu și locuiește la adresă, dar de fapt nu ...)
- nu pot avea domiciliu mai mult de 10 persoane la o adresă - la un moment dat, există posibilitatea să nu mai puteți face acte de identitate celor care locuiesc cu adevărat cu dvs.;
- în anumite localități, plata taxei de salubrizare se face conform nr. de persoane ce domiciliază la o adresă - dacă va aflați într-o astfel de situație va trebui să plătiți și pentru acea persoană;
- cardurile de energie - dacă beneficiați de un astfel de card, nu vi se vor mai vira banii pentru că apar mai multe persoane la adresă;
- actul de identitate este valabil 10 ani, deci veți primi corespondența respectivei persoane (facturi, citații, amenzi, etc) în toată această perioadă , și ulterior, chiar după expirarea actului, dacă nu își schimbă domiciliul.

Poate credeți că îî faceți un bine, dar nu este așa. Trebuie să aibă carte de identitate unde locuiește.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista posibilitatea de a-si face carte de identitate provizorie, fara sa mai fie nevoie sa prezinte dovada unui domiciliu.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poți să îi faci un act temporar ,adică pe 1 an ...Și eu am ajutat pe cineva care nu mai are locuință în România și îi trebuia să își scoată vechimea în munca ,dar nu reușea că nu mai avea CI valabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scapam de corespondenta care nu ne este destinata noua Sp0of Sp0of Buna ziua, Ce putem face cu acea corespondenta marcata \"pentru justitie a se inmana cu prioritate\", daca acea persoana nu mai locuieste la dresa ... (vezi toată discuția)
Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Fara buletin (lipsa act spatiu) VERONICA56 VERONICA56 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns.Este vorba de o femeie careia i-a expirat buletinul de identitate de 2 ani si nu-l poate preschimba fiindca nu are un ... (vezi toată discuția)