avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Imposibil de pus hotarire in executare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Imposibil de pus hotarire in executare

Buna seara .Fiti amabil o intrebare.Doresc sa pun in executare o hotarire topografica .Domnul executor mi-a comunicat ca trebuie sa iau si un expert topo.Domnul expert topo care mi-a facut expertiza in acest dosar nu doreste sa o aplice in teren .Am vorbit cu alt expert topo si mi-a cerut sa ii dau pe linga raport si coordonatele gps si am constatat ca din dosar lipsesc coordonatele gps.Fara acele coordonate mi sa comunicat ca nu pot sa pun in executare hotarirea .L-am contactat la telefon pe domnul expert care mi-a facut expertiza si mi-a comunicat ca nu gaseste coordonatele si nu are cum sa mi le dea.Nu am bagat de seama nici eu nici doamna avocat ca el nu a depus coordonatele ca sa comunicam instantei in timpul procesului sa i se ceara sa le depuna..Oare nu era obligatia lui cit timp si-a incasat suma de bani care a cerut pentru expertiza sa depuna totul la raportul de expertiza .Ce pot sa fac ca sa pun hotarirea in executare.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:49, 14 Decembrie 2023
Puteti angaja un alt expert care sa refaca masuratorile/ coordonatele, dar cu pastrarea concluziilor din expertiza efectuata si acceptata de catre instanta. Prin acceptarea de catre instanta a raportului de expertiza, expertul si-a indeplinit datoria care ii revenea, chiar daca s-ar putea interpreta altfel.
Daca nu este posibil, va fi necesara o alta actiune in instanta.
Puteti insista la expertul initial, sa caute coordonatele, chiar contracost.
Daca raportul de expertiza a fost avizat de OCPI, puteti incerca si aici sa cereti coordonatele, contracost.
Multumesc pentru raspuns.E simplu de zis angajez alt expert.Pentru ce am platit pe respectivul care a fost desemnat de instanta si a incasat o suma mare de bani. Trebuie sa fac datori in banca sa platesc 4000 de lei la alt expert plus altii banii la executor pentru un expert care nu si-a facut datoria pana la capat.Faptul ca a incasat banii si a depus incomplet raportul de expertiza nu este caz de inselaciune potrivit legii. Inseamna ca urmarit sa mai incaseze niste banii in plus fara chitanta..Raportul nu a fost avizat de OCPI.In privinta altei actiuni potrivit legi. Art. 431
(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeaşi calitate, în temeiul aceleiaşi cauze şi pentru acelaşi obiect.

(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă.
Este decizia dvs. cum doriti sa rezolvati problema pe care o aveti. Eu v-am sugerat doar, cum puteti grabi rezolvarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa pun in executare o hotărâre topo ... ilimarce ilimarce Bun seara.Fiti amabil o intrebare..Trebuie sa pun in executare o hotarire topo.Acum dupa o luna de cind am depus cererea pentru executare doamna executor ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare ceruta de creditor . Alexili Alexili Buna seara. Am de pus o hotarire topo in executare prin care trebuie sa modific aliniamentul gardului. Din cauza timpului si a pamantului înghețat sunt ... (vezi toată discuția)