Buna seara,
Am o problema de ordin juridic cu o firma din Germania de la care am de recuperat 1725 euro. Aceasta companie trebuie sa plateasca o factura scadenta de cateva luni, insa oamenii nu mai raspund la telefon, mail-uri, mesaje pe WhatsApp etc.
Am o masina care a lucrat contractata la ei in luna Septembire 2023, au promis plata la 15-20 zile de la momentul primirii documentelor in original insa dupa ce au trecut aceste zile, au sters numarul meu de telefon, m-au blocat pe WhatsApp si la mail-uri nu mai raspund.
Am incercat sa recuperez printr-o firma de Inkasso cu sediul in Polonia care au avocati in Germania insa fara rezultate. Mentionez ca pana acum nu am platit nimic firmei de inkasso pentru ca au zis ca o sa recupereze prejudiciul pe cheltuiala firmei din Germania care nu vrea sa plateasca. Acum mi-au prezentat optiunile de chemare in judecata a firmei nemtesti insa nu mi-au garantat nimic 100%.
Ce se poate face in cazul de fata, cum pot recupera prejudiciul? Exista vreo posibilitate sa fac o plangere la autoritatile romane sa fie executat silit in Germania?
Bună seara!
Nu puteți face nimic fără o hotărâre judecătorească. Luați legătura cu un avocat care să demareze procedurile prealabile și, ulterior, acțiunea în instanță, în baza căreia să obțineți un titlu executoriu european prin care să aveți posibilitatea să executați silit creanța.
Succes și numai de bine!
Buna seara si multumesc de raspuns.
Intrebarea e, pot sa imi iau un avocat roman care sa le faca o chemare in judecata sau prin care sa obtin un ordin de executare silita in Germania?
Se pare ca nu sunt singurul pacalit, mai sunt 2 firme romanesti care au de recuperat 5000€ respectiv 18000€ de la el/ei.
Mentionez ca este un roman printre ei care sustine ca este dispecer, si din ce am vazut au o autoutilitara inscrisa in Romania cu care inca activeaza in comunitatea europeana.
Litigiu de munca
toy_story
Buna seara,
Daca in instanta este chemata in judecata o sucursala a unei companii straine, iar aceasta companie inchide sucursala in Romania (independent de ... (vezi toată discuția)