avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CONTRIBUTII ASOCIATIE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CONTRIBUTII ASOCIATIE DE PROPRIETARI

Buna ziua!Ma intereseaza care sunt contributiile ce trebuiesc platite pentru indemnizatia presedintelui asociatiei de proprietari,a cenzorului si a consiliului de administratie in anul 2010(specific ca sunt alesi in adunarea generala)!
Va multumesc
Specific de asemenea ca toti sunt pensionari!
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
IRANA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:42, 2 Februarie 2010
exista c.i.m. sau conventie civila ?
In functie de contractul incheiat sunt obligatii aplicate aspupra venitului obtinut.

Calitatea de pensionar este importanat in cazul in care este incheiat CIM pentru ca asupra veniturilor respective nu exista obligativitatea calcularii si retinerii contributiei la asigurarile sociale pentru somaj
Pentru administrator care este pensionar exista C.I.M dar nu retin somaj,in schimb retin celelalte contributii(pensie si sanatate).....iar pentru presedinte si membrii consiliului de administratie exsista contract de mandat pentru care am retinut doat impozit!E bine???
Va multumesc
cel mai corect... intocmiti c.i.m. si la presendintelui si membrilor "comitetului executiv"... stiu ca sunt "alesi" si pot beneficia de indemnizatie... consider ca asa e bine ( fara conventie civila )
OG 630/2009 prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii 200/2006 :
Art. 1. — (1) Cota contributiei la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, denumit in continuare Fondul de garantare, datorata de angajatori potrivit art. 7 alin. (1) din lege, se aplica asupra sumei veniturilor care constituie, potrivit prevederilor legale, baza de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj realizate de salariatii incadrati cu contract individual de munca, potrivit legii.
(2) Prin sintagma salariatii incadrati cu contract individual de munca, potrivit legii, prevazuta la alin. (1) si art. 7 alin. (1) din lege, se intelege salariatii incadrati in temeiul unui contract individual de munca incheiat pentru norma intreaga sau cu timp partial sau a unui contract de munca la domiciliu, contract de munca temporara sau contract de ucenicie la locul de munca, indiferent de durata acestora, inclusiv salariatii care cumuleaza pensia cu salariul, in conditiile legii.

Conform legii 76/2002, pentru pensionarii angajati nu se datoreaza contributie la fondul de somaj.Deci, in concluzie, pentru pensionarii care cumuleaza pensia cu salariul, angajatorul nu datoreaza contributie la fondul de garantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond garantare creante salariale in cazul pensionarilor angajati happytree happytree Buna ziua! M-ar interesa cum interpretati prevederile OG 630/2009 prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii 200/2006 mai precis \"1. ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii salariale in cazul cumulului cu pensia ana_maria1 ana_maria1 Buna ziua! Avem un salariat care incepand din aceasta luna cumuleaza pensia cu venitul din salariu.Ce contributii i se alculeaza la salariu?I se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Fondul de garantare al creantelor salariale - 0,25% jenibujoi jenibujoi Am un pensionar (limita de virsta) incadrat cu CIM pe perioada nederminata. In statul de plata se trece fondul de garantare de 0,25% sau nu? Contributia la ... (vezi toată discuția)