avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca un procuror nu respecta legea, unde se face ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? Ma ...

Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? Ma refer sa nu fie un conflict de interese. La DNA, sau exista un procuror care este cunoscut sa faca dreptate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:29, 23 Decembrie 2023
La Inspectia Judiciara, printr-o petetie expediata semnata in original si trimisa prin posta. Cu sanse de rezolvare extrem de mici. Petitia cel mai probabil va fi clasata, apoi puteti sa o contestati la inspectorul sef, iar dupa confirmarea clasarii, s-a terminat cu plangerea impotriva procurorului (Contencios administrativ, pentru verificarea formalitatilor, la CAB, chiar nu mai are sens).
Conflict de interese, la ANI, daca este vorba de venituri la care nu are dreptul.
Multumesc.
Nu se poate face plangere ca oricare la politie? Nu este o infractiune ca oricare?
Bună dimineața! Dacă este vorba de o infracțiune săvârșită de un procuror se poate face și plângere penală. Competența de soluționare diferă în funcție de fapta sesizată și de gradul unității de Parchet din care face parte procurorul. Cred că cel mai bine ar fi sa consultați un avocat înainte.
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim- procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.


Andrea423 a scris:

Daca un procuror nu respecta legea

Ce legi nu a respectat, in opinia dvs?

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei procurorului Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua, ajutati-ma va rog. Lucrez in administratie publica locala, din oficiu vorba vine ipj a intocmit dosar penal pe numele meu si a colegilor mei care ... (vezi toată discuția)
Unde se depune plangerea penala impotriva procurorului/prim-procurorului ? nimar nimar Unde trebuie depusa plangerea penala impotriva procurorului si/sau prim-procurorului unui Parchet de pe langa Judecatorie ? (vezi toată discuția)
Proiecte false zahsor zahsor Am facut plangere la judecatorie impotriva ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata pentru o peroana care afacut fals si uz de fals coform art. ... (vezi toată discuția)