avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca un procuror nu respecta legea, unde se face ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? Ma ...

Daca un procuror nu respecta legea, unde se face plangerea? Ma refer sa nu fie un conflict de interese. La DNA, sau exista un procuror care este cunoscut sa faca dreptate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:29, 23 Decembrie 2023
Multumesc.
Exista un procuror care este cunoscut sa faca dreptate?

Andrea423 a scris:

Multumesc.
Exista un procuror care este cunoscut sa faca dreptate?


Judecatorul infaptuieste actul de justitie, nu procurorul. In functie de ce presupuneti ca ar fi comis procurorul, trebuie sa va adresati unei instante de control.
Dar daca nici nu ajunge la judecatorul si procurorul inchide dosarul?
Bună dimineața! Se pare că nu ați înțeles ce vi s-a raspuns până acum și nici nu ați furnizat destule date pentru a primi un răspus adecvat. Mai pe scurt și explicit: 1. Procurorul este obligat să respecte legislația ca oricare cetățean și răspunde ( tot ca oricare cetățean) atât din punct de vedere civil cât și penal ( în cazul în care săvârșește o infracțiune). 2. La întrebarea dumneavoastră ( Dacă mai există vreun procuror care să aplice legea ?) Da, există! Majoritatea asta fac zilnic. ( e prea mic procentul de derapaje ca să fie luat in calcul ) 3. Dacă un dosar nu ajunge în judecată, nu înseamnă neapărat că procurorul a încălcat legea ( cu atât mai mult că ar fi săvârșit o faptă penală). În funcție de fiecare dosar in parte se adoptă soluții diferite în funcție de o mulțime de factori( probele existente, gravitatea infracțiunii, persoana suspectului, prejudiciul creat etc. 4. Dacă sunteți nemulțumită de soluția procurorului și aveți calitate în dosar, aveți dreptul de a o ataca in termenul legal ( calculat de la data primirii soluției/ordonanței). De asemenea, procentul în care prim-procurorul sau instanța de judecată schimbă soluția procurorului de caz este destul de mic. Cea mai frecventă cauză a plângerilor împotriva soluțiilor procurorului este necunoașterea și mai ales neînțelegerea de către părți a prevederilor legale și mai ales a modului în care trebuie interpretate și aplicate. Este destul de evident că dumneavoastră vă considerați nedreptățită, dar asta nu înseamnă neapărat că soluția dată nu este legală. Tot evident este și faptul că, aveți nevoie de sprijin specializat și ceal mai bun sfat pe care vi-l pot da este acela de a contacta un avocat din zona dumneavoastră. După ce ii povestiți cum vedeți dumneavoastră starea de fapt și activitatea procurorului vă va sfătui dacă se impune formularea unei plângeri impotriva soluției, o plângere disciplinară sau o plângere penală.
Daca procurorul a adoptat o solutie care nu va convine, nu inseamna neaparat ca a incalcat legea.

Puteti face contestatie la procurorul sef iar camera preliminara va decide daca va trebui continuata urmarirea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonantei procurorului Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua, ajutati-ma va rog. Lucrez in administratie publica locala, din oficiu vorba vine ipj a intocmit dosar penal pe numele meu si a colegilor mei care ... (vezi toată discuția)
Unde se depune plangerea penala impotriva procurorului/prim-procurorului ? nimar nimar Unde trebuie depusa plangerea penala impotriva procurorului si/sau prim-procurorului unui Parchet de pe langa Judecatorie ? (vezi toată discuția)
Proiecte false zahsor zahsor Am facut plangere la judecatorie impotriva ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata pentru o peroana care afacut fals si uz de fals coform art. ... (vezi toată discuția)