avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,va rog sa-mi precizati daca pot fi obigata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,va rog sa-mi precizati daca pot fi obigata sa suport ...

Buna ziua,va rog sa-mi precizati daca pot fi obigata sa suport cota parte din cheltuielile de reparatie a usii garajului subteran al condominiului in care locuiesc.Precizez ca nu detin loc de parcare si pe cale de consecinta nu sunt utilizatoare a acestei usi.Multumesc
L196 20 iulie2018
SECTIUNEA a 2-a
Obligatiile proprietarilor din condominii

Art.30
(4) In cadrul proprietatii individuale, proprietarul are obligatia sa pastreze si sa
intretina in stare de functionare si siguranta spatiile interioare, echipamentele si
instalatiile din dotarea tehnica a proprietatii individuale, respectiv instalatiile sanitare,
de incalzire, canalizare, alimentare cu energie electrica, gaz, apa, precum si altele
de aceasta natura, pe cheltuiala sa, astfel incat sa nu aduca prejudicii celorlalti
proprietari din condominiu.
(5) Daca proprietarul unei locuinte ori al unui spatiu cu alta destinatie provoaca
daune oricarei parti din proprietatea comuna sau din proprietatea individuala a altui
proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligatia sa repare stricaciunile
sau sa suporte cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
(6) Raporturile juridice stabilite de comun acord intre locator si locatar, precum si
nerespectarea obligatiilor contractuale de catre locatar nu absolva proprietarul, in calitate de locator, de obligatiile sale fata de asociatia de proprietari sau fata de
furnizorii de utilitati publice, prevazute in prezenta lege.

După cum am scris, proprietarul acelui spațiu plătește pentru întreținerea și reparațiile acelui spațiu.
Aflați cine este proprietarul.
Dacă sunt mai mulți, fiecare plătește în raport cu cât deține din acel spațiu.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
eugenoctavian1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune hollyc hollyc Buna ziua 1. Sunt presedinte la o asociatie de proprietari care contine 4 blocuri cu subsol si adiacent subsolului se afla un garaj subteran care deserveste ... (vezi toată discuția)
Prorpietate comuna adamar adamar e vb despre un bloc de 3 etaje,care la subsol are sa zicem 28 de locuri de parcare. acessul in subsl in parcarea subterana se face prin bloc pe o usa sau ... (vezi toată discuția)
Accesul in spatiile comune technoir technoir buna ziua! doresc sa intreb ceva in speranta ca cineva ma va lamuri si pe mine...locuiesc intr-un bloc format din 3 scari care are la subsol un garaj care se ... (vezi toată discuția)