avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua. Se pot mentiona nume comerciale, branduri ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua. Se pot mentiona nume comerciale, branduri intr-un ...

Buna ziua. Se pot mentiona nume comericiale, branduri intr-o carte de fictiune fara acordul propietarilor? Momentan scriu un roman si as vrea sa fac referire la nume precum Nutella, Profi, Gucci, cu scop exclusiv artistic-literar, intr-o maniera positiva. Este legal? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
F-Ali044, utilizator
Cel mai recent răspuns: F-Ali044 , utilizator 05:26, 3 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pot fi mentionate, dar nu in scopul de a defaima acea firma. Nu este defaimare daca puteti face proba veritatii. Nu vorbesc doar de legislatia romaneasca, deoarece conteaza si legislatiile altor tari.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online haine firma din ue mirceabescu mirceabescu Am o mare nelamurire careia incerc sa ii gasesc solutie de cateva saptamani. Vreau sa imi deschid un magazin online de haine de firma ( Calvin Klein, Gucci, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru savarsirea faptei de insulta si jigniri aduse unei persoane georgewb70 georgewb70 Buna seara tuturor. In anul 2010 findu-mi solicitat un punct de vedere de catre seful ierarhic, cu privire la refuzul de a viza CFP al persoanei desemnate cu ... (vezi toată discuția)
Radio online AurelianD AurelianD Salut , am si eu o mica intrebare si as fi bucuros ca macar aici sa gasesc un raspuns :) Am deschis un radio pe internet , serverul e in UK si ascultatori ... (vezi toată discuția)