avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documente cerute de adminstrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documente cerute de adminstrator


Administratorul vrea copie dupa actul de proprietate inclusiv incheerea de la notar , pentru reactualizare date ...? .Nu inteleg . Exista undeva in lege notificat ceva despre acesta problema ?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2023
laura1016, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grosu Anatolie , utilizator 23:01, 24 Decembrie 2023
Nu. Il trimiteti frumos la plimbare. Daca are nostalgii dupa vremuri demult apuse, sa se duca sa mai viziteze acele muzee ale comunismului, care au mai ramas prin tara ...)))


laura1016 a scris:


Administratorul vrea copie dupa actul de proprietate inclusiv incheerea de la notar , pentru reactualizare date ...? .Nu inteleg . Exista undeva in lege notificat ceva despre acesta problema ?

Conform legii 196/2018
[ link extern ]
art 33 alineatul 6

6) La încheierea actului autentic sau, după caz, la pronunțarea hotărârii judecătorești ori a încheierii actului de adjudecare, notarul public sau, după caz, instanța de judecată ori executorul judecătoresc va menționa în act că noului proprietar îi revine obligația să prezinte președintelui asociației de proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului dreptului de proprietate, informațiile necesare, conform actelor de proprietate, în vederea calculului cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari pentru respectiva locuință sau pentru spațiile cu altă destinație decât aceea de locuință, și datele de contact ale proprietarului.

așa ca va duceți dv la plimbare cu CI si actele de proprietate la președinte. Iar daca sunteți chiriaș cu CI la președintele asociației de proprietari.
Intre "a transmite informatii necesare calcularii cotelor" si pana la solicitarea de copii, a documentelor, fizic, xeroxate, care sa fie lasate administratorului , este ca de la cer la pamant.

- renunțați la ironii, vă rog -
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
referitor art33, alineat 6
Sint 15 ani trecuti de cind sint in asociatie ; ce obligatii mai am ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2023
laura1016, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.94.
Înscrierea persoanelor în cartea de imobil se face în baza actului de identitate, iar pentru copiii sub 14 ani, în baza certificatului de naştere. Pentru înscrierea persoanelor în cartea de imobil nu pot fi solicitate fotocopii ale actelor de identitate, certificatelor de stare civilă sau titlurilor de proprietate. Acestea pot fi verificate vizual pentru conformitate.

[ link extern ]

Nu cetateanul e in serviciul administratorului, ci administratorul e in serviciul cetateanului. Si daca vine omul cu buletinul in original, indiferent la ce ora, pentru inscriere in cartea de imobil, lasi tigara si cafeaua la o parte, iei matale o coala de hartie si notezi pe ea numarul apartamentului, numele si prenumele cetateanului, si seria si numarul CI. Atat.

[ link extern ]

In concluzie, nu se mai cer copii la actul de proprietate sau la actul de identitate.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog frumos sa mi spuneți dacă este legal ca ... lsprintu lsprintu Bună ziua, Va rog frumos sa mi spuneți dacă este legal ca administrația blocului sa ceara copii după cărțile de identitate ale membrilor asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias? Allyne3 Allyne3 as vrea si eu sa stiu in baza carui act normativ are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias (vezi toată discuția)
Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.m a ... Sturzu.lory@yahoo.com Sturzu.lory@yahoo.com Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.M a chemat d.l politist la sectie pentruo reclamatie de catre d.l presedinte a asociatiei de ... (vezi toată discuția)