avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie plata intre firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie plata intre firme

Intre doua societati comerciale,A si B, exista un contract prestari servicii.Societatea A intocmeste o factura de penalizare pentru intarziere cu o valoare stabilita dupa proprii reguli si o expediaza firmei B prin posta. Firma B raspunde ca nu este de acord cu factura fiindca in contractul incheiat nu exista clauza de penalizare pentru intarziere.Firma A continua demersul si trimite firmei B somatie plata .
In acest caz suma facturata, care nu este justificata prin contractul existent,credeti ca poate fi considerata certă, lichidă şi exigibilă,astfel incat instanta sa accepte o actiune de recuperare a ei?
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2023
bbt, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 18:50, 18 Decembrie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dat fiind ca sumele nu rezulta din contract și nu au fost acceptate la plata, cel mai probabil nu va fi admisibilă obligarea firmei la plata prin procedura ordonanței de plata.
Dar, există posibilitatea unei acțiuni în pretenții, pe dreptul comun, în urma căreia sa se analizeze dacă penalitățile sunt sau nu datorate sau dacă trebuie plătită factura în tot sau în parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata? sct sct LA O ACTIUNE IN INSTANTA IN BAZA OG 119/2007 (SOMATIE DE PLATA) POATE FI ADAUGATA SI O ACTIUNE IN CONSTATARE (sper ca ma exprim corect )? CONCRET: EXISTA UN ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata damaru28 damaru28 am calitatea de parat pe procedura somatie de plata cf.ord 5/2001.La intampinarea depusa in apararea mea am argumentat faptul ca din sirul de facturi enumerate ... (vezi toată discuția)