avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare apartament la un copil fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare apartament la un copil fara acordul celuilalt copil

mama are un apartament care este pe numele ei, tata este mort ; mama a facut act de vanzare cumparare pe numele surorii mele fara stiinta si acordul meu ... Am aflat intamplator - ESTE LEGALsi valabil acest act de vanzare cumparare .? in ce situatii si in ce termen poate fi contestat ?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 18:52, 25 Martie 2010
din ceea ce stiu iti spun ca daca i-a facut act de vanzare-cumparare si mai ales ca era pe numele ei deci bunul ei propriu prea multe nu ai ce sa-i faci surorii deoarece astya a fost vointa proprietarului, efectiv putea sa vanda si unui necunoscut si nu aveai ce sa-i faci. ai putea sa-i dai in judecata dar...nu stiu ce sanse ai avea, dar in ziua de azi poti da in judecata pe oricine pt orice.
dar de ce apartamentul era pe numele mamei? dupa tatal dvs. nu s-a facut succesiunea? ca in felul asta trebuia sa revina si copiilor ceva. de ce a ramas apartamentul pe numele mamei? sau era dinainte de casatorie?
iar contractul de vanzare-cumparare e perfect legal.
si eu am fost in aceasi situatie cu fratele meu iar daca parintii mei hotarau sa-i vanda lui eu nu mai aveam nici un drept cu toate ca si eu sunt copilul lor, nu?

deci...multa bafta in continuare!
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
hopeless1, utilizator
Daca mama are imobilul dobandit in urma casatoriei cu tata si nu a facut succesiunea dupa tata, ar fi o modalitate de contestare.
Daca este bun propriu, poate dispune de apartament cum doreste, deci poata sa-l vanda oricui.
Buna ziua !
Daca , asa cum spuneti, este bun propriu( al mamei), nu aveti ce face, putand sa dispuna de el dupa bunul plac.
Cu stima !
Nu, insa acest act poate fi desfiintat, in consideratie unei donatii deghizate (termenul curge de la decesul mamei dumneavoastra si este de 3 ani ).
In acest fel , va fi intregita rezerva succesorala.( este de 2/3 pentru doi copii , deci 1/3 pentru fiecare ).
Subscriu opiniei legale formulata de doamna avocat Stoica. Intr-adevar, momentan nu puteti contesta acest act. Dumneavoastra nu aveti un drept propriu asupra acestui imobil in virtutea calitatii de fiica. Actul poate fi contestat abia dupa decesul mamei, dumneavoastra fiind mostenitor rezervatar al acesteia. Mama poate dispune de bunurile proprii prin acte cu titlu oneros ( vanzare - cumparare ), insa daca dumneavoastra dovediti ca acest contract a fost de fapt o donatie, pretul nefiind platit, atunci bunul este adus la masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)
Moștenire. pot renunța la ce mi se cuvine în favoarea mamei? myhaela39 myhaela39 Buna seara.părinții mei mi-au făcut un act cu intretinere,pentru un teren,mai puțin pe casa care este pe acest pământ.tatăl meu nu mai este,iar eu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune urgenta Cristiana255 Cristiana255 Locuiesc intr-o casa parinteasca. Mama mea nu detine acte pe ea.trebuie succesiune de pe bunici.astfel se trece casa pe numele mamei pt ca tata e decedat.apoi ... (vezi toată discuția)