avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ianuarie ...

Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ianuarie se dă drumul la angajări la stat (in Ministerul Apărării mă interesează în mod special)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 19 Decembrie 2023
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 115 din 14 decembrie 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene
art. VII
(1) În anul 2024 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice din:

a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare;
b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

(2) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin post unic se înțelege:
a) acel post ale cărui atribuții, prin conținutul și natura lor, sau responsabilități stabilite nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;
a) acel post ale cărui atribuții, prin conținutul și natura lor, sau responsabilități stabilite nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;
b) un post dintre cele aflate în structura în care există numai posturi vacante.

(3) Prevederile alin. (1) nu se aplică posturilor care devin vacante în cursul anului 2024 prin modificarea, suspendarea sau încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă ale personalului.

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice prevăzute la alin. (1) lit. a), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget, respectiv prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din autoritățile/instituțiile publice locale prevăzute la alin. (1) lit. b), precum și de Ministerul Educației pentru posturile vacante sau temporar vacante din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În 2024 se pot face angajări la stat? conform cărei legi, ... goplanet goplanet În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ordonanțe sau hotarari? (vezi toată discuția)
Angajare dragneaiancu dragneaiancu daca la o institutie publica este nevoie de personal, iar posturile sunt blocate, se poate angaja prin dispozitiz directorului, temporar??? (vezi toată discuția)
Angajare in instittutie publica( spital) stelarman stelarman Buna dimineata! Care este legea in vigoare care interzice angajarile in sistemul sanitar?! (vezi toată discuția)