avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ...

În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ordonanțe sau hotarari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:04, 22 Decembrie 2023
OUG 115/2023
art. VII
(1) În anul 2024 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice din:
a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare;
b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.
(2) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin post unic se înțelege:
a) acel post ale cărui atribuții, prin conținutul și natura lor, sau responsabilități stabilite nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;
b) un post dintre cele aflate în structura în care există numai posturi vacante.
(3) Prevederile alin. (1) nu se aplică posturilor care devin vacante în cursul anului 2024 prin modificarea, suspendarea sau încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă ale personalului.
(4) Prin excepție de la prevederile alin. (1), în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice prevăzute la alin. (1) lit. a), cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget, respectiv prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, inițiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din autoritățile/instituțiile publice locale prevăzute la alin. (1) lit. b), precum și de Ministerul Educației pentru posturile vacante sau temporar vacante din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
(5) Pentru posturile pentru care s-a afișat rezultatul selecției dosarelor de concurs anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se pot continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la data publicării anunțului privind concursul.
(6) În termen de 2 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, autoritățile și instituțiile publice au obligația să publice pe site-ul propriu un anunț cu privire la posturile care îndeplinesc cerințele prevăzute la alin. (5) și pentru care concursul poate continua.
.....
Poate nu inteleg eu, se dau afara 10% din personal după care se pot angaja pe posturile vacantaye conform alin 3. Totul legal.
Nu scrie in articol de dat afara 10% ..nu mai veniti cu ipoteze pe care nu le expuneti de la inceput ..
În acest articol din oedonanta 115, dar scrie în legea 296/2023.
Da, scrie ca se reduce cu 10%.

Alte discuții în legătură

Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ianuarie ... Viovio36 Viovio36 Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ianuarie se dă drumul la angajări la stat (in Ministerul Apărării mă interesează în mod special) (vezi toată discuția)
Organizare concurs post vacant Roni2018 Roni2018 buna ziua, pe 8 martie va iesi la pensie un angajat. 8 martie este data la care, angajatul indeplineste conditiile de varsta si stagiul de cotizare. Cand pot ... (vezi toată discuția)
Blocare posturi bugetari 2018 maria isabela maria isabela Se mai pot face angajari in anul 2018 in cadrul unei primarii? (vezi toată discuția)