Bună seara,doresc să știu după cât timp se rezolvă o plângere penală?A m depus la procuror o plângere penală pentru violare de domiciliu in 22 septembrie 2023,de acolo a plecat plângerea la poliție în 03 octombrie,am fost chemați la poliție pentru declarații de-abia în 14 decembrie 2023 .Azi 19 decembrie am sunat la procuror să văd de dosar și am primit răspuns că dosarul încă este la poliție.Cat timp are la dispoziție poliția să înainteze dosarul la parchet pentru soluționarea.Ce trebuie eu sa fac să se urgenteze rezolvarea plângerii,vă spun sincer că dacă mai durează mult mă îmbolnăvesc cu capul și nu să știi ce se poate întâmpla în acest caz,că pârâții fac presiuni asupra mea să mă provoace făcând numai chestii urate prin distrugerea unor bunuri ce-mi aparține ,am făcut plângere pentru distrugere la poliție dar și aceasta plângere zace abandonată pe undeva Vă rog să mă ajutați cu niste sfaturi pentru urgentarea plângerilor penale cum trebuie sa acționez?
Când e vorba de un dosar în faza de urmărire penală, trebuie să aveți răbdare și cel mai bine ar fi să vă angajați un avocat, care să se ocupe de urmărirea dosarului și urgentarea soluționării acestuia.