avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Este posibil sau legal pentru o persoana cu cetatenie ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Este posibil sau legal pentru o persoana cu cetatenie dubla sa ...

Este posibil sau legal pentru o persoana cu cetatenie dubla sa poarte sau sa aiba diferite nume (diferit alfabet)?
Cel mai recent răspuns: Aaron70 , utilizator 20:21, 26 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu, o persoana trebuie sa poarte acelasi nume si prenume in toate tarile in care este cetatean.

In caz de alfabete diferite, numele este transliterat.

De asemenea, schimbarea numelui intr-o tara in care sunteti cetatean trebuie comunicata oficial tuturor tarilor in care sunteti cetatean. Exceptie: refugiatii politici.
Va multumesc pentru raspuns. A-ti putea sa ma indreptati exact la codul (articol, aliniat) din lege care specifica acest lucru? Va multumesc frumos si apreciez timpul acordat!
Nu cunosc. Banuiesc ca acest lucru este reglementat prin tratate internationale. Iar acordurile internationale nu e obligatoriu sa fie semnate de toate statele.

Si s-ar putea ca autoritatile romane sa nu faca diferenta intre Aaron (scris evreieste) si Aron sau Aharon (scris evreieste). Deci poate fi o deosebire in alfabetul evreiesc, dar nu in transliterarea in limba romana. Adica functionarii pot recunoaste ca v-ati schimbat numele in evreieste, dar conform normelor de transliterare sa nu existe o diferenta.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2023
tgeorgescu, utilizator
Va multumesc! Sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume si prenume amh amh Buna ziua. Am o problema cu numele, deoarece este scris in limba engleza, as dori sa modific cateva litere ca sa fie mai usor de citit in limba romana. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume andrei9229 andrei9229 Bună ziua! Mă numesc Andrei A., sunt cetăţean român şi sunt la muncă în străinătate ( Germania ). Logodnica mea e în ţară ( România - la fel ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie pentru copil fara certificat de nastere C.Maria C.Maria Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are ... (vezi toată discuția)