avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Modificare cota TVA din cauza cursului valutar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Modificare cota TVA din cauza cursului valutar

Doresc sa achizitionez prin antecontract un apartament cu valoarea de 120000 EUR + TVA cu predare in 2025.
In momentul de fata, cursul EUR/RON imi permite sa ma incadrez in TVA de 9%.
Ce se intampla daca valoarea cursului creste pana la predarea imobilului, iar suma de 600 000 RON, pt incadrarea in TVA, ar fi depasita?
Din draftul de antecontract inteleg ca pretul este menționat in EUR, cu conversie in lei in ziua platii/platilor.
Cu alte cuvinte, daca ar trece de 5 lei cursul, iar suma finala in lei nu ar mai fi sub 600 000 ca acum, TVA-ul ar urca de la 9 la 19%?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Pitic92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:47, 21 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , daca valoarea la data contractului autentic va fi peste 600,000 se vor storna avansurile date cu 9% si se va factura intreg imobilul cu 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% sau 19% la achizitie imobil cu noile taxe 2025 Alexa1998 Alexa1998 Buna ziua, Am achitat deja suma de 5000 euro (TVA 9% inclus) la rezervarea unui apartament (pretul total cu TVA 9% inclus este de 120.350 Euro). ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Care este cota de tva la livrarea imobilului de catre dezvoltator? Samfinconta Samfinconta Va rugam sa ne precizati care este cota de TVA aplicabila la livrarea de catre un dezvoltator catre o persoana fizica , in septembrie 2024 , a unui imobil de ... (vezi toată discuția)