avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... NOTA DE PLATA a intretinerii exorbitanta - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

NOTA DE PLATA a intretinerii exorbitanta - Contestatiile la care foruri se pot depune?

Buna ziua,

Va rog, care Lege, articol m-ar putea ajuta in contestarea calculelor facute de Administrator (intre timp dat afara de Comitetul blocului si Presedinte dupa niste neintelegeri intre ei).
Incheierea contractelor cu valoare mare de catre Comitet+Administrator+Presedintele blocului poate fi facuta fara acordul locatarilor?
Printre altele, a incheiat un contract pentru o suma uriasa, iar pentru luna Oct (de ex.) trebuie sa platesc 900 lei in conditiile in care nu locuiesc la adresa.
Fondul de rulment l-au marit, ajungand la 50 lei pe luna. Nici nu stiu cum as putea verifica cati bani avem/ap la acest fond.
Precizez ca Cenzorul era adus tot de Administrator.

Va rog mult, imi vor fi utile precizari concrete cu referite la litera Legii si la departamentele abilitate sa rezolve astfel de situatii.

Va multumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
solicitati in scris copie dupa acel contract, care trebuie sa fie public pentru toti proprietarii de apartamente.
sunt necesare detalii, pentru ce este acel contract, servicii, produse, la ce valoare?
daca refuza, cu siguranta ceva nu e bine.
nu mai luati in seama raspunsuri gen ca intretinerea poate sa ajunga si la 5000 lei pe luna.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Mulțumesc. Voi solicita o copie. Contractul este pentru instalarea unor contoare de gaze pe scara blocului (10 ap), 4 la nr. și a câte 1 în fiecare ap., cele din ap nu s-au mai instalat. Preț per ap/800 lei.
Fiecare scara a avut o alta oferta, de la firme diferite, aceasta fiind cea mai scumpa (părinții individului locuiesc pe aceasta scara).

Grosu Anatolie a scris:

solicitati in scris copie dupa acel contract, care trebuie sa fie public pentru toti proprietarii de apartamente.
sunt necesare detalii, pentru ce este acel contract, servicii, produse, la ce valoare?
daca refuza, cu siguranta ceva nu e bine.
nu mai luati in seama raspunsuri gen ca intretinerea poate sa ajunga si la 5000 lei pe luna.....

Sincer, NU prea am inteles.
Pe scara sunt 10 apartamente, care nu au contoare de gaze.
Se vrea instalarea a 10 contoare in fiecare apartament? si inca 4 contoare pe casa scarii??? cele de pe casa scarii ce rol au?????

Puteti sa detaliati?
Contoarele s-au instalat doar pe scara blocului (4 buc.), urmand ca si in apartamente sa se instaleze (nu se stie cand...) cate un contoar/ap.
Pentru ce s-au montat 4 contoare pe casa scarii ))))). Ce rol au? Daca urmeaza sa se monteze contoare in fiecare apartament?)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in avans facturi- asociația de proprietari Ana Maria.86 Ana Maria.86 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un feedback din punct de vedere legal pentru primul punct al procesului verbal transmis de Asociația de proprietari, in ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu reface anual fondul de rulment, îl menține la valoarea cea mai mare din ultimii ani, și dorește să pună și penalizare. cum se poate rezolva acest caz? bomboana bomboana Din ianuarie 2013, administratorul blocului mentine fondul meu de rulment la 900 lei.Deoarece atunci am avut intretinerea cea mai mare. Conform Legii 230/2007, ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie de proprietari la nivel de scara - ajutor va rog MihaelaML MihaelaML Buna ziua, Pe scurt situatia in blocul in care locuiesc (format din 5 scari), este caracterizata momentan de un razboi si haos general, condus de o gasca de ... (vezi toată discuția)