avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am gasit un apartament de vanzare print-un agent ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ...

Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision 2,5%.
Intamplator, ulterior am gasit si proprietarul acelui apartament si am discutat direct cu el vanzarea/cumpararea proprietatii. Proprietarul apartamentului nu avea contract semnat de intermediere cu agentul dar i se cerea oricum un comision (asta e alt subiect).
Cert este ca vanzatorul a agreeat sa-mi vanda mie apartamentul si sa renunte la serviciile agentiei imobiliare cu care am semnat eu intermedierea.
Intrebarea mea este: poate agentul/agentia sa-mi blocheze cumpararea acelui apartament doar pe baza contractului de intermediere dintre mine si el si eventual sa-mi ceara daune (comisionul din contractul de intermediere) daca cumpar fara sa-i implic pe ei in procesul acesta?
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2023
Matei Labra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:02, 18 Februarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar obiectul contractului dvs este găsirea unui apartament, care sa corespunda dorințelor dvs.
Ceea ce s-a și întâmplat: agenția v-a găsit un apartament, ca să nu mai umblați dvs și v-a îndrumat la vizionarea acestuia.
Deși ați fi putut sa va descurcați și singur, dar...în sfârșit.

Agenția nu va poate bloca încheierea contractului, ca nu va păzește 24 din 24, sa nu va duceți la notariat.
Însă, își va cere comisionul, conform contractului. Iar dacă tranzactionati cu vânzătorul, fără ca agenția sa fie informata, veți plăti daune, tot conform contractului.
Observ ca înclinați către ideea ca puteți fenta agenția. Încercați! Dar sa nu fie vreo surpriza pentru dvs când veți primi vreo citație.
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2023
raluk0207, utilizator
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs.puteti invoca aceste raționamente cu mai multe sau mai.putine șanse în cadrul.unei intampinari în cazul.in care agenția o sa va dea în judecata.Nu încercați sz ne convingeți pe noi ci instanta când va fi cazul.Din punctul meu de vedere aveți șanse relativ mici de câștig dacă acțiunea e redactata și argumentata cum trebuie de către reclamanta ..
Nu incerc sa fentez. Agentia a postat anuntul, eu am sunat, ei au descuiat usa, eu am vazut vizionat, am plecat. Apartamentul a fost scos din portofoliu deci nu-l pot achizitiona prin ei…
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
"achizitiona prin ei…"
Nu există așa ceva,despre ce vorbiți?
Nu se "achiziționează prin ei".
Toate contractele de vânzare cumpărare ,inclusiv cele intermediate de agenții, se fac direct între proprietar și cumparator ,nu "prin ei".
Ei au un contract de vizionare si intermediere semnat de dumneavoastră și îl vor folosi împotriva dumneavoastră în instanță.
Se vor informa la ANCPI cine e noul proprietar și arunci va vor cere in instanță daunele din contractul semnat de dumneavoastră.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agenția respectivă a prestat conform contractului serviciul în beneficiul dumneavoastră, respectiv postarea/identificarea imobilului care s-a dovedit că a corespuns pretențiilor, s-a deplasat la vizionare și ca urmare ați achiziționat acel imobil. Faptul că dumneavoastră v-ați hotărăt să nu mai achitați acea prestație înțelegându-vă separat cu vânzătorul pe care l-ați găsit datorită serviciului prestat de agenție nu vă scutește de obligația plății executării acelui serviciu solicitat, contractat și executat : Cine după părererea dumneavoastră ar trebui să plătească munca prestată de acea agenție ?

Alte discuții în legătură

Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , ... Cristi H Cristi H Buna,am fost la o agentie imobiliara ,am semnat un contract , dupa care am vizionat un apartament cu cei de la agentie.Dupa mai multe zile am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Contract cu agentie imobiliara pt. vizionare apartamente Alina6447 Alina6447 Buna ziua! Vreau sa vizionez niste apartamente cu dorinta de a cumpara o casa. Insa, am primit acest contract de la agentia imobiliara si ma cam intimideaza ... (vezi toată discuția)