avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o intrebare. Este legal inscrierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Este legal inscrierea in cartea ...

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Este legal inscrierea in cartea funciara a unei terte persoane sub conventie matrimoniala fara acordul ambilor proprietari ? In ce conditii se poate face aceasta inscriere ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:38, 27 Decembrie 2023
cota unuia dintre coproprietari a devenit cumuna cu a sotului sau, nu afecteaza pe celalalt proprietar, deci nu trebuia acordul lui.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc. Dar nu inteleg ce inseamna formularea "indreptare eroare materiala dosar electronic "

gi-jane2 a scris:

cota unuia dintre coproprietari a devenit cumuna cu a sotului sau, nu afecteaza pe celalalt proprietar, deci nu trebuia acordul lui.

Nu are legatura cu întrebarea dvs.
Dacă vreți, povestiți de la inceput care e treaba.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Fostul sot are un dosar pe rol pentru indreptare eroare materiala dosar electronic. Parata in acest dosar este cea de a doua sotie cu care s a casatorit dupa ce am divortat. Nu am facut partajul inca, apartamentul este bun comun iar eu nu locuiesc in tara si am crezut ca este vorba de inscrisuri in cartea funciara. Nu stiu ce inseamna si sunt ingrijorata ca ar putea face ceva nelegal.

gi-jane2 a scris:

Nu are legatura cu întrebarea dvs.
Dacă vreți, povestiți de la inceput care e treaba.

Nu poate face nimic nelegal, nu se legatura cu ce vi se cuvine dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gresit numele in carte funciara ili47 ili47 Buna ziua ,acum am observat ca numele meu este gresit scris in cartea funciara ,lipseste ultima litera .Terenul respectiv ,am primit prin sentinta ... (vezi toată discuția)
iesire din indiviziune-inscriere in carte funciara rody54 rody54 Am facut o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca pentru o casa in care sunt 6 apartamente.Sentinta a avut o eroare referitoare la suprafetele a 3 ... (vezi toată discuția)
Cedare proprietate intre soti scorus69 scorus69 Buna seara va rog am o intrebare -prin ce act si ce demersuri se fac ca sotul sa-si cedeze partea lui de proprietate sotiei a unui apartament bun comun ... (vezi toată discuția)