avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz , program perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz , program perioada preaviz

Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau program full time(8-17) in aceasta perioada ci 4 ore..chiar daca dureaza 1 luna aproape..este posibil? legal? :((
Cel mai recent răspuns: Carmen Curelea , utilizator 10:08, 1 Februarie 2010
Exista o astfel de posibilitate, de a avea un program de 4 ore in perioada de preaviz iar restul de 4 ore sa le folosesti pentru a cauta un nou loc de munca.
Eu am fost intr- astfel de situatie.
In cazul preavizului acrodat la concediere, cel de 20 zile lucratoare, aveti dreptul sa lucrati numai 4 ore/zi fara a va fi afectate drepturile salariale (adica veti fi platit pentru 8 ore/zi).
Orele nelucrate le puteti lua si cumulat, adica puteti lucra 10 zile cate 8 ore/zi si 10 zile sa nu veniti deloc.
Contractul unic la nivel national - (3) În perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
daca aveti Contract colectiv de munca la nivel de unitate, acolo ar trebui cercetat.
in Lipsa se aplica prevederile CCM unic la nivel de tara.
Art. 74 alin. 3 In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pt. a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. orele absenta te se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator." - CCMUNN 2006-2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala balint lucia balint lucia Patronul unei irma vrea sa concedieze o persoana pe motiv ca i se desfiinteaza locul de munca.Va rog sa ma ajutati caci nu stiu exact cate zile de preaviz se ... (vezi toată discuția)