avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa cumpar cealalta cota a apartamentului pe care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa cumpar cealalta cota a apartamentului pe care il detin cu partenera mea

Pot cumpara cota parte 1/2 a apartamentului pe care il detin impreuna cu partenera, fara sa afecteze creditul bancar?
Initial l-am luat impreuna, impartind la jumatate contributia pentru avans, apoi luand credit de la banca, eu fiind contractantul, ea garant. Banii se trag din contul meu, ea imi transfera jumatatea ei de rata. Nu suntem casatoriti. Creditul respectiv e la o dobanda buna si fixa pentru inca o perioada buna de timp, nu as vrea sa renunt la el. Totodata, eu pot contribui mult mai mult la rata, avand venit mai mare, dar nu o fac fiindca am decis sa mentinem contributia la 50% fiecare. Asta ma pune in situatia in care nu pot plati anticipat din credit, fiindca partenera nu are de unde scoate aceeasi suma. Si pe cont propriu, rata e sub pragul maxim se indatorare, raportat la salariul meu. Ea ar fi de acord sa imi cedeze cota ei din apartament, prin vanzare (adica restituirea sumei contribuite la avans, plus ratele pe ultimul an - apartamentul fiind luat anul trecut). Ce optiuni am avea? Se poate modifica CF-ul dar mentine acelasi credit? Eu ramanand proprietar.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:15, 27 Decembrie 2023
Faceti partaj la notar cu acordul bancii, preluati casa si creditul si ii dati sulta rezezentand ce ati zis,
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare privitoare la mostenire in cazul decesului concubinului Pineapple5 Pineapple5 Partenerul meu a decedat neasteptat in urma cu cateva zile si am nevoie de niste informatii privitoare la apartamentul pe care-l detineam impreuna. ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Apartament la comun cu o cunostinta  andreea cristina andreea cristina am un apartament cumparat prin credit ipotecar impreuna cu un fost partener de afaceri(pt birouri)pe persoana fizica,jumatate/jumatate(avans+ipoteca)in urma cu ... (vezi toată discuția)