Partenerul meu a decedat neasteptat in urma cu cateva zile si am nevoie de niste informatii privitoare la apartamentul pe care-l detineam impreuna. Apartamentul a fost luat prin credit, amandoi am contribuit la avans si detineam cota parte egala in el. Fiindca nu eram casatoriti, ma gandesc ca partea lui s-ar cuveni de drept parintilor lui? Mostenirea nu a fost inca dezbatuta, fiindca totul este inca prea proaspat. Eu m-am gandit ca daca lor li se cuvine jumatatea cealalta de apartament, sa-i despagubesc si sa obtin eu partea respectiva, fiindca eu doresc sa raman in el. Apartamentul nu este luat de mult, deci creditul e in mare parte inca nou. Relatia cu familia lui este una foarte buna, deci nu ma astept la litigii. Care ar fi varianta cea mai putin costisitoare ca eu sa obtin jumatatea respectiva, luand in calcul si despagubirea parintilor?
Parintii lui își mostenesc fiul, da. Nicio varianta nu e mai ieftina ca alta. Va trebui sa faceti partaj, il puteti face amiabil la notar cu acordul băncii.