avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia persoanei decedate. „Pensia de urmas se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia persoanei decedate. „Pensia de urmas se mentine si, ...

pensia persoanei decedate.

„Pensia de urmas se mentine si, in plus fata de actualele prevederi, apare o noua prestatie. Este vorba de ajutorul pentru sotul pensionar supravietuitor, care va primi 25% din pensia sotului decedat. Acest ajutor va putea fi cumulat cu propria pensie”, releva actul normativ.

Vă rog să îmi răspundeți dacă știți ceva despre această lege.. Dacă este sau va fi adevărat din septembrie 2024
Vă mulțumesc și vă doresc Sărbători fericite.. Cu respect..

Persoanele cu vechime intre 10 ani si 15 ani, aflate la pensie la data intrarii in vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe tara, iar pentru fiecare an de vechime in plus se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara.

In cazul in care, din calculul pensiei, rezulta o suma mai mare, atunci persoana o va primi pe aceasta. Formula a fost introdusa pentru a remedia o inechitate prevazuta de legislatia in vigoare. Din cauza acesteia nu se facea nicio diferentiere in functie de anii lucrati intre beneficiarii de pensie minima
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
Iulita Bambuch, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:59, 27 Decembrie 2023
D-voastră vorbiți despre prevederi din legea 127/2019.Acestea nu se mai regăsesc și în legea 360/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! in procesul recalcularii pensiilor, se are in vedere ... CYBORG CYBORG Buna seara! In procesul recalcularii pensiilor, se are in vedere si pensia minima? Legea pensiilor 127/2019: Articol 91, aliniat 2: “Persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie sot supravietuitor. buna ziua. am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea situatie. ... simonaroxana80 simonaroxana80 Buna ziua. Am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea situatie. Sotul pensionar a decedat in luna iunie. Cum se stabileste pensia de urmas? Intelwg ca o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În lg.360/2023 la dispoziții generale în art. ... tiberiu1001 tiberiu1001 Bună ziua, În Lg.360/2023 la Dispoziții generale în art. 15 ( 2 - 3 ) scrie ca pentru grupe/condiții de munca se acorda perioade suplimentare la vechime ... (vezi toată discuția)