avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - neacceptare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - neacceptare

notarul public poate elibera certificatul de mostenitor in baza testamentului fara ca un rezervatar sa se fi prezentat sau trebuie sa deschid mostenirea in instanta unde sa faca dovada ca a acceptat tacit mostenirea iar daca nu sa fie exclus de instanta. la notariat il citeaza si nu se prezinta
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:47, 1 Februarie 2010
am uitat sa mentionez ca a acceptat mostenirea pentru alte bunuri decat cel care face obiectul legatului cu titlu particular, pentru celalalte bunuri s-a emis certificat de mostenitor. are vreo relevanta?
buna ziua1
legatarul cu titlu particular este si mostenitor rezervatar?
care este situatia?
ce se intampla?
nu, nu este si legatar cu titlu particular
mostenirea a fost predata pentru alte bunuri iar acum rezervatarul nu vrea sa se prezinte pentru a confirma testamentul sau a-si cere rezerva si eu nu voi primi certificat de mostenitor si voi ajunge probabil in instanta
buna ziua!
in acest acz mergeti direct la instanta de jduecata!
nu are rost sa mai asteptati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune neprezentare ContSters48919 ContSters48919 In caz ca unul sau mai multi posibili succesori nu se prezinta de 2 ori la rand in urma citatiei la notarul desemnt pentru succesiune, ce se intampla ? (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Este necesara recunoasterea testamentului autentic? diana andone diana andone Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Parintii mei sunt in posesia unui testament autentic prin care defuncta le lasa in mostenire un teren de 4000mp, precizez ca ... (vezi toată discuția)