avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor extrase ...

Banca este obligata (la cerere )sa dea mostenitorilor extrase bancare ale contului unui decedat pentru perioade înainte de deces ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:55, 31 Decembrie 2023
Cereti explicații bancii.
Depozitul bancar reprezintă un contract la termen, încheiat între bancă și titular (client).
Începând cu ziua decesului, contractul cu banca încetează, și banca nu mai plătește dobândă defunctului.
Trebuie citite cu mare atenție clauzele contractuale ale depozitului bancar.
Contractul de depozit este semnat de titular, care își asumă toate clauzele.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pe cont bancar in cazul decesului titularului FlorinOIF FlorinOIF Buna ziua, Sa presupunem ca X decedeaza in strainatate la data 01.01.2020. Datorita circumstantelor decesului, Certificatul de deces ii este eliberat abia la ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Imputernicitii avea dreptul sa retraga banii de contul tatalui meu decedat? cioatamircea cioatamircea Tatal meu a avut cont .La suma depusa a avut cum este normal imputernicit.Dupa decesul tatalui meu imputernicitii mai aveau dreptul sa scoata bani? Editat ... (vezi toată discuția)