avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! M aflu intr-o situație foarte delicata. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! M aflu intr-o situație foarte delicata. Tatăl meu ...

Bună ziua! M aflu intr-o situație foarte delicata. Tatăl meu a decedat în anul 2014. Mama mea are un băiat din prima căsnicie. Acum 2 luni mama a căzut și si-a rupt mana. De atunci și pana acum am avut grija de ea cu totul. Și am decis de comun acord sa ducem dezbaterea succesiunii după tata. Mama se decide sa-mi facă acte mie.( este vorba de un apartament). Am fost la notar a făcut dezbaterea succesiunii Mama renunțând la moștenirea ei. Deci în actul de la notariat scrie ca este renuntatator la succesiune. Acum mama s-a răzgândit.in privința ca vrea sa-mi lase mie și partea ei cu act de întreținere. Eu aștept un act de la primare pt schimbarea rolului. Ce pot sa fac în continuare? Ma depășește aceasta întoarcere a mamei.
Va mulțumesc
Nu inteleg, vrea sa va dea sau nu partea ei?
Inteleg ca a renuntat la succesiunea dupa sot și dvs ati mostenit toată partea tatălui.
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Da a renunțat la moștenirea de la tata am făcut un act prin notariat. Dar acum s-a razgandit asupra părții ei, deci mama nu vrea sa mai facem act de întreținere între ea și mine.
Ce pot sa fac în continuare? Cum pot intra on posesia partii care m-i se cuvine? Menționez ca mama are varsta de 84 de ani și este o fire irascibila, schimbătoare cauta doar cearta...are și o vârstă de 84 e ani.
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2024
Carmenstratone, utilizator
Adica partea tatălui? Ca doar aia vi se cuvine.
Cereti partajul.
Puteti sa nu faceți nimic si dupa decesul mamei, impartiti cota ei cu fratele.
Partea care vi se cuvine este jumatatea tatalui , o inregistrati la Primarie pe rol si ramaneti in coproprietate cu mama . Doar nu va ganditi sa va siliti parintele sa vanda si sa va dea jumatate din bani si sa ramana fara acoperis deasupra capului la varsta asta , nu-i asa ? Ma gandesc ca , ingrijirea pe care i-o dati de doua luni ( si chiar daca va trebui sa o continuati ) nu-i mai mult decat v-a dat-o mama , crescandu-va ... Sa stiti ca - asa prevede legea - nu doar parintii au obligatia de intretinere fata de copii , ci si copiii fata de parintii aflati in nevoie ... Poate s-a gandit ca prea si-ar nedreptati celalalt copil , doar e tot al dansei . Deja v-a facut o favoare renuntand la partea ei dupa sot .
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Deces mostenitor roxy_music roxy_music Buna seara! In urma decesului mamei mele au ramas bunuri si mostenitori legali si testamentari tatal si fiul meu, eu renuntand in mod expres la succesiune, ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor Sofi96 Sofi96 Am o întrebare, legat de o moștenire. Este vorba despre un teren intravilan, o grădină, cumpărat de către părinți în timpul căsătoriei. ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmin311 cosmin311 Mama a divortat de tata acum 15 ani din cauza lui dar mai locuiesc impreuna si cand au divortat tata nu a mai cerut partajul.Din cauza situatiei financiare ... (vezi toată discuția)