avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariata pensionata anticipat Buna ziua si La multi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariata pensionata anticipat Buna ziua si La multi ani tuturor! ...

Salariata pensionata anticipat

Buna ziua si La multi ani tuturor!
O salariata a informat angajatorul in luna decembrie, ca a primit decizia pentru pensionare anticipata partial. Angajatorul a decis incetarea de drept a cim, conform art. 56 alin 1 litc).
Angajata revine si spune ca nu este hotarata sa ramana la pensie, drept pentru care are un termen de 30 zile sa conteste decizia sau sa anuleze cererea de pensionare, cf 106 aliniatul 3 din legea 263/2010. Ce poate face angajatorul in acest caz? Inceteaza cim la data comunicarii deciziei de pensionare sau asteapta cele 30 zile pentru ca salariata sa se decida daca ramane sau nu salariata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 3 Ianuarie 2024
Inceteaza cim la data comunicarii deciziei de pensionare.
Multumesc pentru raspuns. Asa am considerat si eu insa am discutat cu juristul care spune ca Legea 263 este lege speciala si deroga de la legea generala, care este Codul Muncii....
Legea 263 nu deroga de la Codul Muncii ..art.56 alin.1 lit. c este clar in privinta datei de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala rita1 rita1 Daca data deciziei de pensionare este din luna mai si pensionarul a ajuns in posesia deciziei in septembrie,(timp in care acesta a lucrat),conf art 106,acesta ... (vezi toată discuția)