avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua intr o casnicie s au dobandit 3 case(2 la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua intr o casnicie s au dobandit 3 case(2 la tara si un ...

buna ziua
intr o casnicie s au dobandit 3 case(2 la tara si un apartament) dintre care o casa nu are acte ,doar autorizatie de constructie ,pt ca e facuta pe un teren pe care nu s a dezbatut mostenirea
daca se vrea sa sa se faca partajul dupa divort doar pe celelate doua case care au actele in regula,se poate?
Cel mai recent răspuns: G.Dana , utilizator 11:11, 4 Ianuarie 2024
Faceti partajul după ce rezolvati cu actele acelea casa, partajul e imprescriptibil ,il puteti face oricând.
Nu cred ca il puteti face parțial ca se lichidează regimul matrimonial.
Ati divortat deja?
Ca dacă nu, partajați acum ce vreti ( ca se poate face și parțial) și rămâne casa aia la comun pe care o veti partaja după divorț.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
e vb de socrii mei si ,da,sunt divortati de multiu ani iar acum ar vrea sa faca partajul de comun acord pt a i lasa casa sotului meu cu acte in regula...sau nu stiu daca s ar putea(pt ca sunt divortati) sa i doneze sotului meu fara partaj
Ii poate dona, se lichidează regimul matrimonial, sunt de acord ca au fiecare jumatate și doneaza ambii sotului dvs.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumes mult,o zi frumoasa si un an cu sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim. tata soțului ... Cristina N1991 Cristina N1991 Buna ziua urmează anul viitor sa ne căsătorim .Tata soțului vrea săi doneze casa la soț .după căsătoria noastravreau sa știu casa data va fii bun ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj Alexandra 92 Alexandra 92 Buna ziua! O intrebare am si eu, daca parintii au divortat, amandoi parasind domiciliul conjugal ( un apartament cu 2 camere), pe care au spus ca mi-l doneaza ... (vezi toată discuția)