avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si proprietatea imobiliara a imobilelor aduse in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si proprietatea imobiliara a imobilelor aduse in patrimoniul

Buna ziua. Avand in vedere ca PFA-ul nu are personalitate juridica, cum se inregistreaza corect la taxe si impozite o proprietate. Pe numele persoanei fizice sau pe numele persoanei fizice autorizate identificate cu CUI?

M-am trezit cu o cladire inregistrata pe numele PFA-ului la DITL si as vrea sa le solicit conformarea legala, adica sa inregistreze corect pe persoana fizica. Sunt in eroare sa cred ca e o greseala inregistrarea pe numele PFA-ului?
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:03, 5 Ianuarie 2024
Nu. Nu e greșit. La primării, directia impozite și taxe, construcțiile și mașinile cumparate/construite și inregistrate pe pfa, întreprinderi individuale sunt considerate la fel cum ar fi pe srl-uri.
Dar notarul nu vrea sa vada inregistrarea pe un CUI atata timp cat vanzarea o face persoana fizica. Cred ca e putin vid legislativ in treaba asta?
fiecare cu meseria si legile lui: notarul cu codul civil, DITL-ul cu codul fiscal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am si eu PFI si am studiat putin legislatia. Un activ cu valoare < 2500 lei se introduce in totalitate pe cheltuieli. Daca valoarea > 2500 lei se deduce in limita a 1500lei /luna. Poate va e de folos cele scrise de mine. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil achizitionat pe pfi ada stefan ada stefan Buna seara! Doresc sa cumpar un apartament pe PFI insa nu stiu care sunt taxele care urmeaza sa le platesc. De asemenea impozitul pe cladire este cel de 1,5% ... (vezi toată discuția)
Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa, chitanta pe pf (cnp). nu cred ca e bine Lao Mayer Lao Mayer Buna seara! Am si eu o mica mare nedumerire, pe care as vrea sa o lamuresc, cu ajutorul dumneavoastra: Astazi am fost sa-mi platesc impozitul pentru PFA ... (vezi toată discuția)