avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ambasada din Arabia SAUDITA imi refuza actele ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ambasada din Arabia SAUDITA imi refuza actele intocmirii pasaportului romanesc

Buna ziua,
Va rog din suflet sa ma ajutati intr o problema delicata care necesita o rezolvare urgenta.Locuiesc in Arabia Saudita,pasaportul meu expira pe data de 20 februarie 2010 in care o am inclusa si pe fetita mea de 3 ani.Am facut multe demersuri(emailuri,telefoane ) catre Ambasada Romana din Ryadh,explicandu le situatia cu mult timp in urma.Dansii mi au spus sa i contactez la sfarsitul lunii ianuarie 2010 ptr ca au primit aparatura necesara intocmirii pasapoartelor noi romanesti. Le am scris si am primit un raspuns socant: Nu efectuam pasapoarte,mergeti in tarile alaturate unde au ambasade romanesti sau mergeti de urgenta in Romania.Nu va putem lua actele ca nu se mai fac decat pasapoarte biometrice" Nu mi vine sa cred ca se procedeaza in acest hal.De ce m as plimba in tarile vecine asa de dragul de a flutura niste bani si a veni cu coada intre picioare?Eu am ascultat pe TVR INTERNATIONAL vorbea o doamna de la MAE si raspundea romanilor din alte tari care aveau aceeasi problema ca a mea,adica sa trimita actele la ambasada si ambasada le trimite in tara ptr intocmirea pasapoartelor.
Va rog sa mi spuneti ce solutie sa adopt.
Nuuuu pot merge ACUM in Romania.NUUU pot calatori in tari vecine, necesita viza si multa bataie de cap.
NUUU SE MAI FAC PASAPOARTE SIMPLE???? NUUU CRED ASA CEVA!!
Va roog ajutati-ma!!
Eu am si nationalitate egipteana!!
In caz ca Ambasada Romaniei din Riadh-Arabia Saudita o tot sustine ca nu ma poate ajuta..pot circula cu pasaport egiptean??
Nu stiu, nu stiu ce solutie sa gasesc,dar e strigator la cer.
Am scris si MAE din Romania..GOD KNOWS cand imi vor raspunde!!

Cu respect,astept o salvare !!
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 18 Decembrie 2010
În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre, România, ca stat membru, a introdus paşapoartele electronice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa aflu la ce punct este practica pentru ami face pasaport romin? atica atica vreu sa aflu in cit timp se face cu adevarat un pasaport romin?:love::((:( (vezi toată discuția)
Pasapoarte BO BO va rog sa-mi explicati cum e cu legea pasapoartelorcu cip.se vor elibera pasapoarte simple(fara cip) pe un anumit termen? si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)
Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)