avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am calitatea ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am calitatea de imprumutat intr un contract de nevoi personale cu ipoteca, obtinut impreuna cu fostul sot in urma cu mai multi ani. In evidentele bancii, fostul sot este mentionat ca fiind tirularul. Contul in care se face plata ratelor este pe numele lui. Am solicitat bancii in repetate randuri sa mi deschida cont pe numele meu pentru ca eu platesc integral ratele. Au invocat multe argumente si in final nu se poate. In aceasta situatie intrebarea este, daca voi plati doar jumatate din rata, adica partea mea sa zicem, ce se va intampla, banca se va indrepta asupra ipotecii sau asupra tirularului ? Pentru ca titularul nu este in imposibilitate de plata, ci pur si simplu nu vrea sa plateasca.
Mentionez ca eu nu locuiesc in apartament si sunt in asteptarea primului termen pentru partaj. Efectiv nu stiu cum sa procedez pana la finalul partajului, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ma intereseaza in mod special ce se intampla si cum daca rata va fi achitata partial, de catre mine. Daca apartamentul se va executa silit, ma pot opune ? Ajuta cu ceva faptul ca eu am platit ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:44, 6 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ajuta sa platiti parțial, chiar deloc.
Platiti tot și va conta la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act partaj voluntar felixia felixia Buna ziua, Rog raspuns la urmatoarea speta: In urma divortului am procedat la incheirea actul de partaj voluntar la notar pt.apartamentul bun comun ... (vezi toată discuția)
Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni-imposibilitate de plata/efecte? radu1972 radu1972 Buna ziua ! Sunt unul din zecile de mii de romani care si-au facut credit in prea minunata valuta exotica si care la vremea respectiva (acum 3 ani) era ... (vezi toată discuția)