avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul stoc la 31.12 pentru un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul stoc la 31.12 pentru un PFA

Pentru un magazin, comert cu amănuntul, înființat în 2023, cum pot determina stocul de marfa la 31.12, fără a mai face un inventar al mărfii existente in magazin?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:51, 6 Ianuarie 2024
Nu. Tocmai asta e și rostul acelui inventar. Sa constatați dacă situația faptica corespunde cu ceea ce aveți scriptic în registrul de gestiune zilnic și, dacă sunt diferențe în plus sau minus, sa reglați în registru și sa recuperați paguba dacă e minus la inventar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat trebuie conectata obligatoriu la un pc? carmenbn carmenbn 1.Am achizitionat o casa de marcat si nu stiu exact ce trebuie sa facem mai departe.La magazin nu exista un PC care sa tina evidenta stocului de marfa.Intrarea ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Bilant..... ContSters126274 ContSters126274 O firma constata ca anumite bonuri,chitante(vechi de 2 ani) nu au fost inregistrate si are si minusuri la inventarele efectuate(exista vinovati). Cum se ... (vezi toată discuția)