avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. As dori sa va impartasesc următoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. As dori sa va impartasesc următoarea experienta ...

Bună ziua. As dori sa va impartasesc următoarea experienta trăită de mine în ultima vreme pentru ca simt ca este un abuz.
În data de 08.01.2024 mi am dus copilul la gradinita. Nu am stiu ca copilul meu va fi singurul copil în acea zi. La ora 11, doamna educatoare îmi spune ca "copilul dumneavostra este aerian, are mari lacune și trebuie sa faceti ceva cu el! Sa-l duceți la un terapeut, logoped, psiholog, dumneavostra o sa va fie greu mai tarziu ,lui la scoala, faceti ceva cu el cat nu e prea tarziu!Eu nu fac comparatii intre copii! Va spun ca sunt specialist!"
Doamna educatoare mi-a tot repetat de cateva ori de-a lungul anului sa duc copilul la o evaluare pentru ca ea are câteva semne de întrebare în privința lui.
În luna noiembrie copilul nu avea 3 ani împliniți dar la insistențele dumneaiei, am cautat un psiholog si l am dus. Psihologul a spus ca copilul este mic pentru o astfel de evaluare sa mai astept 2-3 luni, dar simtindu-mi tensiunea m a invitat cu copilul la o ora de discutie. Psihologul l a vazut si a spus ca este un copil perfect normal cu o usoara intarziere de vorbire și mi a recomandat anumite lucruri . Fapt care a fost impartasit și educatoarei imediat, în speranța că nu va mai fi atat de cicălitoare și isi va face munca în continuare fără a ma presa în momentul in care copilul meu vine la gradinita.
Precizez ca copilul meu are acum 3 ani și 21 de zile, si spune mama, tata, bucu, buca ,pepe, ba, ,ca, brum brum, pa, nu, lala, niu, mia, kiț, mu, va, meme, r(insuficiente cuvinte pentru cum scrie la carte= "retard mintal")
Acasă este un copil cuminte, activ din fire care intelege absolut tot cei spun și se străduiește în vorbire, iar în unele activitati este foarte implicat(pictat)
La gradinita nu doreste sa interactioneze cu copii prefara sa stea pe hol și din când în când se duce și ia câte o jucărie și se joaca tot acolo, altfel dacă e tinut în clasa plânge.
După intamplare am decis sa tin copilul acasă și sa incerc sa ma detașez insa ma macină.In inima mea de mama cuvintele educatoarei răsună și acum și ma intreb dacă educatoarea este "bine intenționată si implicata" și eu sunt un părinte rău sau a luat-o lumea razna cu acești specialisti care doresc "binele copilului" mai mult decat părintele lui.
Scuzați romanul.
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:31, 10 Ianuarie 2024
Stimata @Catalinalogin , eu chiar nu inteleg ce v-a deranjat ... Mie imi pare de apreciat educatoarea , care doar v-a SFATUIT sa apelati la un specialist . Sfat pe care puteati sa-l urmati sau nu ... Din punctul ei de vedere - bazat pe cunostintele profesionale pe care le are - comportamentul si nivelul de dezvoltare al copilului dvs. are ( sau a avut ) nevoie de evaluarea unui specialist in domeniu , cu abilitati mult mai aprofundate decat ale ei . Cu ce a gresit ? ce va face sa puneti la indoiala buna ei intentie ? Nu inseamna ca vrea binele copilului mai mult decat dvs. , cu atat mai putin ca sunteti un parinte rau . Totusi , daca dvs. nu aveti cunostinte in ale pedagogiei superioare ei , recunoasteti-i meritul ca v-a tras un semnal de alarma . Si , daca al dvs. copil nu are nici o problema , slava Cerului , cu atat mai bine ...
poate exprimarea a fost mai dura,nu o fi doamna prea delicata, dar din experienta ei cu copii, cred ca isi da seama de normal dezvoltat la o anumita varsta. Nu e nimic anormal sa il "cautati", daca descopereati ceva din spectrul autist, e ok sa o luati din pripa.
poate gasiti alta gradinita unde copilul sa fie implicat in activitati si acomodat cu grupul.
Nu toti copiii accepta educatoarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Educatoare bagareata Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Am mai scris pe forum , este vorba de fetita viitorului meu sot. Avea niste probleme si in urma unui consult psihologic s-a stabilit ca are mare ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dancos73 dancos73 Buna seara! Ma confrunt cu o problema oarecum delicata legata de situatia fetitei mele. Mentionez ca am divortat acum 5 ani si am impreuna cu fosta sotie o ... (vezi toată discuția)
Violenta intre copii la gradinita g alina g alina care este solutia legala de a rezolva urmatoarea problema; intr-o clasa cu 21 copii unul singur terorizeaza restul copiilor, ii bate, le vorbeste urat , ii ... (vezi toată discuția)