Va rog sa ma invatati cum sa procedez ca sa renunt la calitatea de asociat minoritar intr-un SRL in care asociat majoritar si administrator este un cetatean strain care nu a mai venit in tara de mult timp si nu cred ca mai are de gand sa se intoarca si astfel nu au mai fost semnate niciun fel de acte sau OP catre stat, iar eu nu am drept de semnatura si de aceea nu mai vreau sa ma renunt sa mai fac parte din acest SRL.
tocmai pt ca celalalt asociat nu e de gasit si astfel nu puteti incheia actul aditional, singura solutie e sa va adresati instantei de judecata. Nu trebuie sa speriati ca nu e nimic rau in asta si nici nu dureaza mult. mai mult va dura procedura de citare cu asociatul din strainatate decat procesul in sine. Dar asa va veti vedea scapat!:)
Impreuna cu asociatul strain trebuie sa semnati o hotarare in care sa hotarati ce doriti sa faceti mai departe cu firma.Daca SC functioneaza, puteti sa mentionati in hotarare cesionarea partilor sociale catre actionarul majoritar, daca nu, hotarati dizolvarea societatii pentru neindeplinirea sau imposibilitatea indeplinirii obiectului de activitate.Cu aceasta hotarare semnata de amandoi, va adresati tribunalului din raza caruia apartineti.Semnatura asociatului o puteti obtine si prin fax dupa care o certificati pt conf.cu originalul.
puteti proceda cum am spus cei de mai sus. Sau puteti cesiona partile dumneavoastra sociale altei persoane, pentru a nu dizolva societatea. In orice situatie, va trebuie un act aditional la actul constitutiv, act care trebuie semnat de celalalt asociat.
Puteti alege si calea instantei, dar consider ca ar trebui sa discutati intai cu celalalt asociat. Macar sa stiti daca mai doreste sa ramana in societate.
Iesire din firma
soc
sant asociat 50% la o firma cu doi asociati ,celalalt fiind si administrator si as dori sa ies din firma.avem ceva restante la finante.care sant etapele care ... (vezi toată discuția)