avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conform OUG 130/2021 Salariul de bază minim brut pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conform OUG 130/2021 Salariul de bază minim brut pe țară garantat ...

Conform OUG 130/2021 Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni de la momentul încheierii contractului individual de muncă
• Aceasta se aplica : Începând cu data de 1 ianuarie 2022 , salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Se aplica si in domeniul constructiilor? Majorarea se aplica la brut sau la net?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 03:44, 16 Ianuarie 2024
Da, se aplica si pentru sectorul constructii prevederea respectiva.
Am gasit intr-un articol publicat pe avocatnet.ro ca pentru sectorul de constructii nu ar trebuie sa crestem salariul mai mult decat minimul din acest sector. Inteleg corect?

4. Ce facem în cazul angajaților din sectoarele care au avut, în ultimii ani, salarii minime speciale?

Prevederea din Codul muncii nu se referă decât la salariul minim stabilit prin HG, iar nu și la salariile care sunt adoptate prin derogare de la prevederile ce stabilesc adoptarea minimului brut pe economie prin HG. Cu alte cuvinte, nu salariile celor din construcții sau industria agroalimentară sunt cele care trebuie să crească de la 1 ianuarie 2024 ca urmare a prevederilor citate mai sus.
Ar trebui sa intrebati la Inspectia Muncii sau la Ministerul Muncii sa vedeti ce puncte de vedere au.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea salariului valentinaanghel valentinaanghel Buna seara! Majorarea salariului pentru salariatii care in data de 18.12;2021 au mai mult de 24 de luni contract individual de munca cu salariul minim se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tinand cont de noile modificari aduse de oug 130/ ... DoinaGeleriu DoinaGeleriu Buna ziua, Tinand cont de noile modificari aduse de OUG 130/ 17.12.2021 Codului muncii referitor la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata ce ... (vezi toată discuția)
Referitor la oug 130/2021, care prevede că „salariul de bază ... ioana.dan ioana.dan Referitor la OUG 130/2021, care prevede că „Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (...) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o ... (vezi toată discuția)