avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Educatie Timpurie . Avand in vedere ca textul legii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Educatie Timpurie . Avand in vedere ca textul legii este un pic ...

Educatie Timpurie .

Avand in vedere ca textul legii este un pic ambiguu si usor interpretabil , dorim sa eliminam orice posibilitate de a interpreta gresit si venim cu urmatoarea intrebare :
Daca angajatorul nu suporta ( nu deconteaza sume privind educatia timpurie ) , dar angajatul vine cu o dovada ca a achitat costuri cu educatia timpurie , acesta va beneficia de deducere la contributii si impozit ? Chiar daca angajatorul nu suporta aceste costuri ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 12 Ianuarie 2024
Ce spuneti dvs nu are nicio legatura cu deducerea la contributiile ..... nu stiu unde ati citit sau ati auzit asa ceva , dar este eronat... sumele vor fi scutite și de contribuții sociale, iar la angajatorii care aplică impozitul pe profit aceste cheltuieli vor fi considerate deductibile în limitele prevăzute de lege.

plătitorii de impozit pe profit pot să scadă din acesta cheltuielile cu educația timpurie în limita a 1.500 de lei pe lună pentru fiecare copil al salariatului. ...in speta, nu este obligatoriu.
Buna seara . Tin sa precizez ca nu ati inteles intrebarea mea !
Repet , eu nu am spus ca sumele nu vor fi scutite de contributii si impozit in cazul in care angajatorul doreste sa ofere acest beneficiu!
Am intrebat : Daca un angajat prezinta la angajatorul sau , dovada ca a achitat educatia timpurie , Angajatorul este obligat sa-i deconteze aceste sume ?
Nu eu am postat : .. dar angajatul vine cu o dovada ca a achitat costuri cu educatia timpurie , acesta va beneficia de deducere la contributii si impozit ? ...

Nu are obligatia sa deconteze acea suma .. legea prevede ca poate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nelamurire privind modificarea codului fiscal ... cristina.reff cristina.reff Buna ziua, Am o nelamurire privind modificarea codului fiscal - respectiv salariaţii ce au copii înscrişi într-o unitate de învăţământ timpurie ... (vezi toată discuția)
Legea 239/2020 mari18ro mari18ro Buna seara! Recent am înțeles ca s-a aprobat legea 239/2020. Îmi puteți da mai multe detalii despre aceasta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua,am citit un articol postat de anaf,din care am.inteles ... Crisidrius Crisidrius Buna ziua,am cutit un articol postat de ANAF,din care am.inteles ca firma angajatoare poate acorda o suma de bani pentru taxa gradinitei daca am un copil ... (vezi toată discuția)